Pesta Floria 09

skrg ni aku dgn adik tgh tgk cite ayat2 cinta kat tv3...mule2 kengkonon nk tgk cite hantu raya kat astro ria,tp mcm xbape kick je...so,selang seli ngan ayat2 cinta la...lagipn laki tu hensem..pergh...cair mak,noks..huhu..jap,nk tny adik ape nama mamat indon sorg ni...cet..adik pn xtau...die cume kata nama fahri..dlm cite ni la..huhu..eh,iol tslh topik ke,uols?aisey..klu karangan zmn skool dl,dh dikire kuar tajuk nih...huhu...k...meh nk cite..

mggu lps,8/8 aku,adik ngan kasih hati aku g putrajaya...presint 2...tringin sgt nk tgk pesta floria 09...bese la org ppuan...suke nor tgk bunga2 ni...nk tgk,ape kebende sgt la y die leh wat ngan bunge ni smpi leh jd pesta...dlm kepala ni duk pk 1 bnde je,pameran bunga...nk tgk,ape bnde y lain...bl dh smpi,huwaaaa.....puny la besar......xsgka mcm2 leh wat..x tpikir pn slama ni diorg leh wat gtu....ye la,cube korg bygk..tgh duk jln2 dlm tmpt y mcm taman tu,ade sekelompok org tgh blaja wat gubahan bunga...sweet gile...belah lain plk ade org tgh duduk2 ngadap bunge..rupe2ny ptndingan mlukis bunga...waaa....bahagia gile aku rs..tenang sgt2....ade buai,org duk saje2...ngumpat ke,gosip artis ke,xtau la tu...huhu...pastu, y cuteny diorg wat replika cendawan kot,burung la,ape2 la drpd bunge....tp,ade replika badak sumbu,korg kene teka diorg wat drpd ape...nnt,k...

aaa....itik pn ade,noks....gile comel itik tu..ish..bkn replika....betul2 ni...dlm 4 ekor kot...mane diorg rembat pn,xtau la..msti lpas ni kene pulang balik kat tuan die...hehehehe...tp mak nk cite,noks....cite xbest..ms mula2 smpi kat tpt itik ni,kitorg ber3 je...aku pn saje la konon2 nk berkomunikasi ngan itik tu...bese la..peramah,kn??hhahahaha...aku pn wat la bunyi "kuek..kuek..kuek..kuek.." tp,rupe2ny ade sorg mamat tu br smpi....die gelakk aku...cet...malu tul...hampeh la laki tu,slambe badak je gelakk aku...tp heroin,mn leh kering idea..hehe...aku pn saje2 wat lagi skali... "kuek..kuek..kuek..kuek.." hahaha..pdn muke mamat tu...biar lantak cair taik tlinge die dgr..ekekeke....k la...xpndai sgt nk cite psl ni...tgk gmba je la,k..huhu...

aaa...ni sblum kitorg g putrajaya..g mnum2 dl kat cyberjaya...smbil2 tggu kasih hati aku smpai...adik tgh kengkonon plih menu la tu..tp alih2 air suam je...jg suara kot...huhu...pastu mkn ape ek...mee goreng..tp lwk tul..ni kdai mamak,tp xde mee goreng mamak..mee goreng ade...adoyai..nk gelak ke nk nangis pn xtau la...mak redha je,noks...mee goreng pun,mee gorengla...lyn je...huhu

aaa....saje je amik gmba ni...takut korang xcaye plk kitorg g...aaaa...jeles la tu...huhu...

aaa....ni ms br2 smpi....hek eleh adik...tetibe meroyan wat ala2 charlies angel tu nape?poyo tul..huhu..tp tu la untung bwk pkwe mai tpt2 bunge cenggini..alang2 die kureng psl bunge2 ni,kite lantik die jd cameraman xbbayar....hahaha....

tpt ni mmg cun!rs mcm kat over the sea je..heh,klu la x sbb nmpk mamat rmbut hitam kat blkg tu,mmg aku dh 'cong' dh kt mmbe2,gmba ni kat london...hahahaha

aaa....adik ngan akak...ms ni kene amik gmba sndiri je..cameraman dh larik...xtau la nape...sbb xbyr gaji die kot..apo kan dayo...hahahaha....syg adik...mmmmmmmuuuahhhhs!!!

xigt plk diorg wat replika ni drpd ape...y aku igt,buah oren....tu je la...try la korg usha gmba ni...teka diorg pkai bp jenis buah...

aha...ni la 1st time dlm hidup,aku tgk tapir ckit punye cun!!seyes come...hoho..gile cun,belang2 kaler putih purple..aku rasa la kan,dlm dunia ni,ni la satu2ny tapir y pling rmai org nk bgmba...tp cube tgk kuku kaki die..mmg besa gitu ke?perghh....

haha...aku rs adik tgh jmpi bunge ni...x pun die tgh kengkonon wat magik....bunge leh trapung...huhu...ntah la...tny sndiri la kat adik,die tgh wat ape...xphm sgt ape motip die bgmba gitu..huhu

y blkg ni,replika cendawan....subhanallah..cntik sgt2!!klu bleh,mmg aku nk langkah msuk dlm tu...amik gmba ngan stiap 1..come sgt2...kreatif kan,org y wat ni...tp tgk cndawan ni seme,tringat game mario bros dl..kan byk cndawan??ade merah,ade hijau..merah tu point,ke??hijau tu nyawa,kn??ntah...xigt..tp y nyampahny,smpi dh kertu ni pn,xpernahnye leh slamatkn puteri tu...ntah2 dh arwah puteri tu dok tggu aku slamatk die...huhu

raso mace nok kecek klate pulok..izinke ambo,deh...blake ambo ni, burung..tp mitok maap la deh,ambo tok kena burung gapo...tp kalu tok silap ambo,ado burung nuri sekor...lagi pak(4) tu,ambo tok tau...nati ambo carik kamus bgamba smula,deh..hehe..hehe...

aaa....ni la bf adik...namany hasnut...hahaha...matila aku lps ni..hahahahah...xpe,abaik..aaa....cube tenung btul2 badak ni....agk2 diorg wat drpd bunga ape??hahaha...slh....teka lg??aaa...slh lg...sbnany diorg bkn wat drpd bunga,tp kuaci,bijik tmbikai,lada hitam,bunga lawang...ish...xtau la ape lg y diorg gune..tp mmg teliti tul..mmg kene byk bsaba la sape y wat sume2 ni..tabik spring tul kat diorg....gud..gud..
aku ckup xphm awat adik posing gini...tp nsib baik come...aku suke gmba ni..cute..tu psl la aku syg adik aku y sorg ni...mmmmmuuuuaahhhhhsss!! [tp kan,ala2 mcm dh tlepas angin...so,die pn nk kata "uupppss...i'm sori...." hahahahaha]

aaaaa...heroin tgh posing dpn replika ape ntah...duk ckit je kat tpt tu...sipi2 je,takut roboh...huhu

bunga ros..org ppuan mmg suke la klu psl ros2 ni...y duk krumun tpt ni u amik gmba seme ppuan...y laki xde plk...huhu..aku try la gak duk tgk2 corak y die wat tu..tpikir gak,ade motif ape2 ke,die pkai hentam je??klu die pkai hentam je,mmgla kecik hati aku..sbb sush pyh aku try pk,wlupn xdpt..hehe

aaaa....ni tpt orkid plk...ni br sipi2 je..tpt orkid ni pny la gabak besar..xlarat nk pusing2..mklumla,org tua...jln jauh ckit,abis sengal2...huhu...so,duduk je la smbil amik gmba...

khemah kat blkg ni diorg wat surau...ok gak,xde la sush2 g carik surau lain...ms amik gmba ni,kbtln je sbnany...cameraman kitorg la tu..die xtau pn kitorg snap gmba ni...lps je amik gmba,kitorg pn ngorat la die jap...br la die pasan kat kitorg y cun ni tgh skodeng die..duk btenggek kat jmbatan ni..huhu..tp,rugi plk g tegur die..alih2 kene mtk tolong jg ksut die...al maklumla..ksut adidas..takut org kebas la tu...huhu...

aaa....ni la itik y aku cite kat ats tu...aku ni bkn ape,saje je nk dgr suara itik...dh lama xdgr suara itik...ms kecik2 dulu je slalu dgr..la ni mn nk jumpe,kn?tu y saje2 tnjuk skill wat sore itik..mn tau kot2 die reply balik...hahahaha..alih2,aku sorg je y duk kuek..kuek..itik ni haram..wat dono je...cet..saje je itik ni...die control hensem la tu,xnk bg dgr sore die y xbest tu..pooodahhh!!!

k la...ni gmba last..byk lg sbnany,tp xlrt dh nk upload..hehe...next year klu la ade lg floria ni,kitorg mmg suggest sume org tuk g..mmg best..release tension...tx to my lovely b sbb jd driver merangkap cameraman...hehe..tx jgk u adik y sntiasa ada ngan akak saat sush,seng...sush pyh dtg dr jb..syg dua2..mmmmmmuuuaaahhhsss....daaaa
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "Pesta Floria 09"

  1. Anonymous Says:
    August 17, 2009 at 12:53 PM

    hhahahah...come sgguh akak ni...hehe...

  2. onniye*occuke says:
    September 7, 2009 at 3:38 PM

    msti la...huhuhuu