1 hr btarikh 9 Jan 2010

hoho...klu tgk tajuk mmg nmpk sivik..tp pngalaman hr tu,perghhh....
sesak napas mak,noks...huhu..pg tu aku dh smgt bgun awal...
nk g servis kete kat hyundai...mklumla..
sblm ni pngalaman aku g servis kat eon (wlupn kete aku matrix..hakhak)
mmg la sgt2 mnyakitkan hati..gile lembap..lemau tul servis...
kalu aku g kul 8 pn, cnfirm2 kul 1 br siap..pdhl tu br minor..
cuba la korg bygkn kalu aku servis major..
mau die suh aku amik esoknye...heh!!
(adik balas ni : die kate xyh amik esok la..awk jual trus je kete ni..haha)

bl mengingatkan seme kisah2 ngeri siap lmbt ni,
so aku pn bgun la awl..
aku igt 7.30 nk kjut adik bgun...
tp bl aku tgk die tdo pnuh khusyuk tawaduk tu,
olos la....siye la pulok ko dio...sbb die smpi kat umh aku smlm,kul 12 mlm..
msti die penat gile...aku pn biar..
dlm hati aku ni,hrp2 la die bgun awal skek...hehe...


hrp pny hrp pny hrp,8.20 xbgun lg..
uish..ini macam tarak buleh jadi nih...huhu..
aku pn pk sat..cmane ek nk kejut
aku pun wat2 bkk tv...hahaha....pastu aku kjut slow2...xbjaya!!!!
gilo tul...tdo sungguh nih namanye...huhu...aku pn goda je la die ckit2...
akhirnye, dgn ke'terer'an aku sbg heroin, dia bgun la gak...hehe..
(adik bls lg: jahat ni kejut i bgn awl2...xpuas i tdo..kekekeke..jap! awk goda sy camane, kak???cite skit..haha)

dh siap mndi bagai,kitorg pun merempit la ke tanjung lumpur...huhu...
eh,bkn kami y merempit..adik..sbb die y drive...
aku mmg dh lama dh resign drive ni,smnjk die ade...
aku jd co-pilot je sokmo...
jd tukg maki hamun adik kalu die langgar lobang tgh jln..hahaha...
tmpt y strategik la sokmo u adik lggr lubang,kat tmn tas..
tpt feberet die la tu..ekekeke..
(adik yg xnk mgaku salah : keje tau mbebel je...dh mmg jln kt tmn tas tu berturap..elak ke kiri, lggr plak yg kiri..elak kanan, lggr plak ke knn..appadaa.....hahaha..)

stlh adik merempit,smpi dlm 9.10...huhu...
laju gak die bwk,d tengah2 kesejukan pg ni...
so,aku pn g la bg kete kat org hyundai tu...servis major...
kali ni kene tuka timebelt ngan sgala adik bradik time2,belt2 tu la...
aku pn xigt pe bende..nnt aku tnjuk resit,korg tgk la sndiri...
lps anta kete,aku g kdai mamak dpn tu..tu je la kdai mkn y ade...
wlupn kdai ni nan hado,tp nk xnk tpksa la gak aku hadap...
kitorg mkn roti canai telur + teh tarik + teh ais kot...rege $5++..
mhl gak la bg aku..dgn kuah dal y cair loleng tu..
tp nsib baik roti die bsr...die tau kot aku lapa..hehe..
(adik dgn kata2 manis : awk pg ngan muka simpati..cnfirm die tau awk lapa..dh 6 hari gamaknye xmkn..hahaha...xpn die bleh bc hati akak..tu yg bg besar tu..haha)


dh siap mkn tu,kitorg lepak kat tpt mnunggu..
kitorg xduk dlm tpt econ,sbb nk bkk lptop..dua2 bkk lptop..
adik kengkonon nk lukih gmba umh y bkl kitorg nk deco gune smartdraw..
tp aku tunggu pny la lama...ade ke ptut br nk dload la,br nk godek la..
heh..lukis pkai pensel je lg bgus...lg cpt..huhu..
so,lps di pk2 oleh adik, ni la y die lukis.....
aaaa...kan btul,lukis pkai pen je lg cpt..hahahah....
(adik mgata akak yg jahat ni : akak sy ni jahat skit..sy tgh syok gune berukband..die amik..mane bleh! kcau daun tul..)


ni kedudukan asal perabot umh kitorg..saje xnk tnjuk gmba btul2..
tkut korg nk tiru...ekekeke..
hoho..ni la umh kitorg...xdek la hebat pn...
stok2 umah org miskin mcm aku,ok la...
y penting,kitorg wat sama2...
cume bl dh lama2,tringin la gak nk tuka,kn...
ubh angin....aku btau adik,nk wat jd luas la plk...
bese la...next time bg kecik plk...
hahaha..gtu je la keje aku..kjap bg nmpk luas,kjap bg kecik blik..huhu..
so,dgn kehebatan adik dgn imaginasinya thp langit ke 7,
ini lh hasil lukisan adik y nan hado itu..jeng3...


guano?? mmg xcun...sbb lukis bodo je...
tp,kertas kerja oleh pihak anis ini telah diterima oleh pihak pengurusan,...
hehehe...ade la edit2 skek..tp, ok le tu!huhu
dlm kul 12.30,org hyundai dtg jmpe aku..dh siap..aik???cptnye...
aku mmg suke tul service kat hyundai ni..mantop noks...
lynn bgus..snyum je org2 die..svice mmg tip top la stakat aku g ni..
so,alang2 kete dh siap, aku mtk die tukar wiper kete aku, (ni sbb adik ingtkn..klu x, haram akak nk tuka..haha)
pastu die siap offer u wat balancing tyr kete..aku pk,baik aku wat...
seng...skali harung..lagipn dh lama aku xwat..
xdek ms....tgh tggu tu, tetibe org y wat balancing ni call aku..
diorg kate ade mslh ckit...ah sudah..nyampah tul aku...aku pn g la tgk..

smpi tu, die tny gni... 'mau repelling ka' aku xleh tgkap die pny bi...
'repelling??ape tu???' die pn btau la, bhgian blkg tyr...
sbb lggr lubang....oOoOoOOO,,br aku tau..u baiki tyr blkg...
sbb bese la..kite duk lggr lobang,kn...
[ms ni adik dh duk feeling dh..sbb die trase mcm die y byk lggr lobang..
so,dgn insapnye die dtg dkt ngan aku...dan brkata : y blkg ni adik byr..' ]
hahahaha...siyan adik...xpe la..lnggr ke x, smpi ms kene baiki gak...
tp aku xwat lg la 'repelling' ni..sbb mkn ms 1/2 hr...
so aku btau die,next servis la..tp 3,4 x aku igtk apek ni,tlg tulis..
tepek kat cermin kete aku,tkut aku xtau nk sebut ape nnt...
dgn 'repelling' die y aku xphm tu...huhu...
nk djadikn cite,bl dh siap kete aku ni,br la aku tau..
apekebenda y apek ni nk sebut sbnany ngan 'repelling' ni...korg tgk sticker ni...

hahaha..repair rim rupeny...adoila..
selak aku ngan adik gelak...apekejadah die sebut repelling..repelling..
dh la slh eja....repair die eja repiar...
y xthn,ms ckp ngan diorg pn aku ngan adik duk sebut repelling..repelling..
ho la..mn la kitorg tau..lahabau tul apek ni...huhu...
tp xpe la,aku mahapkan depa..huhu...(adik dgn rndah diri : dua2 x korek tlinga kot kak..kahkahkah)

ok..tang nk byr servis tu,aku mtk kurg ckit..
klu x, rege RM961..die kire2,jd RM931..
adoi la....hmpir 1/4 gaji aku tu..adoyai....kopak...
pdhl aku cuk duit td, elok2 RM800 je..sbb bajet RM700 je...
xsgka plk ade unpredictable prob lain...tp xpe...syg kete pny psl...
ini la pkwe ku...mmuahh..mmuahh..mmuahhh...hehe
(adik yg melaga2kan akak n uncle : pkwe no satu akak..haha..uncle, jgn marah naa...)


k..lps siap ni,g mn??? kuantan parade!!
lapar,nyah...huwaaaa....ms ni dh kul 2.30 tau...
smpi2 sana,sdg elok kul 3..so,aku mkn ape ek...kuetiaw hongkong...
dh lama xmkn kuetiaw hongkong ni..lyn skali skala,best gak...
tp tu la..ade gak kes kat cni..huhu..xtau la nape aku mganas hr ni..
mgkin sbb duit 1k terbang..kuetiaw ni plk,horror gile rs..
so korg phm kot prasaan aku..duit terbang + lapa + mknn xsdap....
nk djadikn cite..jeng3....hahaha...
smpi la ni aku ngan adik duk gelak bl tringat psl hal ni...
huhuhu...insap aku bl tringat balik..ekekeke....

gni citenye....tgh aku ngan adik tgh mkn mknn y xsdap lgsg ni,
dgn tgh weng2 duit terbang,
ade la sorg adik ppuan ni dtg..muda lg..dlm 20 ade la kot..
bese la kan,dtg jual buku....aku tolak cara baik...
2,3 x aku ckp elok2 ngan die...ek eh..die wat dono je...
siap ckp kat adik plk...adik bese la...xpe..xpe..xpe..xpe...
bp kali pn aku xcnfirm...huhu..
last2 aku dgn penuh yakin,penuh macho, pusing n ckp kat adik tu...
"dik,bleh fhm x bl akak ckp trima ksih....?? "

aiyo..amma..appa...
aku pn xsgka kata2 hikmah itu boleh dikeluarkan oleh mulutku itu la,ane...
ms tu aku dh prasan muke 'tcengang' adik ngan adik tu skali..
msti depa xsgka aku leh ckp gtu..hahahaha...
pdhl diorg xtau,aku pn xsgka!! hahahahaha...
mmg la sedas aku bg die...tp bkn gtu aku ni sbnany..
besenye aku tolak cara baik..cume tu la..adik ni dtg ms y slh..
bak kate korg la..eksen nk ckp omputis..wrong time...huhu...
oo..korg nk tau ape jd kat adik tu?? haha...

lps tkejung 2,3 saat,die pn kata.."oo..akak xnk la ni,ye..."
huk aloh...xkn la ko xphm2 lg,dik oi....pdhl ko saje2 je wat xphm,kn???
tp dlm hati je la aku kate gtu..huhu...
lps die ckp time ksih,aku jwb la sama2..aku kan sopan gtu..hahaha....
lps die blah,aku tny adik...
"dik, kurg ajar ke akak ckp gtu?"
"agk la..adikpn xsgka akak ckp gtu..huhu.."
"tu la..akak pn xsgka..."
"xpe..pngajaran gak kat die..sbb dh ckp 2,3 kali.."
haha..ms ni aku tau,adik nk cover prasaan bslh aku la tu...huhu..
mmg aku tau pn adik tgezut + xsgka...
tp aku sbnrny laaaaaaaaaaaaaaaaagi tkejut...huhu..

xpe..kite tgglkn kisah2 sedih itu..huhu..
aku xgt sbnany ape jd lps tu...y aku igt,dlm kul 6 br kitorg balik...
penat,tp aku mmg smgt nk kemas umh...
ye la,klu xkemas mlm ni,bl lg...
aku mmg klu xde adik,xjln seme keje...huhu..
(adik dgn angkuh : sedar diri dh akak adik..haha)
bkn aku mnje, tp xbest wat sorg2...xdak smgt,u know...
huhu..so,mlm tu aku g msk cpt2..pastu tlg adik kemas...lawak gak...
ye la,angkut kusi kt luar wat msuk dlm blik, angkut kusi L dari dlm blik wat kuar..
cam hareeemmm je keje...huhu...
pastu pny la nyampah,nk ttolak kusi,bising plkbunyi kat lntai kroookk..kreeeeekkk...krooookk...kreeeekkk...
saba tul..huhu..tp,at last tu siap la...hehehe..
(adik lg : bunyi tu, klu ade org pregnant, mau tkeluar anak..hahhaha)

wlupn simple gile2,tp aku puas la...
sbb niat aku nk umah aku nmpk luas tu,tcapai..hehe..
so,korg leh la tgk ckit...xde la lawa,tp bak kata org...rumahku syurgaku..
so,ini la syurga kami bdua...hehe...sile tgk..
nk kutuk??
sile...sile...korg mmg...nan hado!!!huhuhu
(adik :hahaha...nan hado..chooyyy!)








(adik : kusi tgn adik..haha...)



(adik lg : dlm lembu ni, ade duit hasil ikan2 kami...seekor ikn diberanakkan, rm0.20..haha..dh byk dlm ni..tp ank ikn, dh byk yg mati...)


(adik : oopppssss...hadi sexy..haha)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Response to "1 hr btarikh 9 Jan 2010"

  1. intaq says:
    January 29, 2010 at 3:56 AM

    apannnn..sapo wat kolaj ni..rajinnyo..nice!!!;)

  2. onniye*occuke says:
    February 1, 2010 at 11:02 AM

    hahahhaha...aku la taq..ngan akak...uduh jah taq...hahaha..kelih2, malu plok rs tnjuk hok uduh..haha

  3. onniye*occuke says:
    February 1, 2010 at 12:14 PM

    jgn la mrendh diri,dik...
    ckp je..."mmg lawa"
    hahaha

  4. onniye*occuke says:
    February 5, 2010 at 11:36 PM

    xmalu la akak ni....ish!