..pengurusan kolej yg....whatever!...

salam...

nape eh hidup aku ni dibelenggu byk sgt masalah??skrg ni la...
aduuiii...bkn nk mengeluh ke, nk melenting ke...tp, nape org suke sgt memperbesarkan isu yg kecik??


ak nk luah gak kt cni...ari ni pas intebiu, ak pnjm moto kwn ak..nk balik kolej jap..nk wat urusan sticker kereta utk kolej n utm pnye..dh isi dh borang sume..bila smpai je kt pejabat ktf, aku bg trus la borang tu...ak x check plak yg cover note insurans tu yg lama...br prasan ms abg kerani ckp..pastu ak ckp je la kt die, yg tahun lepas pnye, aku bg yg covernote tu gak...dpt je..xde masalah...pastu, die kate, biar die check dulu borang aku yg lepas..klu ade covernote yg dlu, die bleh bg ak pnjm, bleh potostat...gune je yg tu..ak pn ok la bl die kate gitu..

ms die tgh carik tu, ade la jumpe kn...tp yg tahun lepas pnye borang tu, ak isi atas nama kawan aku..mklum la, time tu ak mane ade lesen kete lg..so ak ckp la, spjg kete ade kt cni, kwn aku yg drive..pastu utk tahun ni, ak br dapat lesen..so, akunk tuka nama la utk sticker tu..nk gune nama aku sndr..dh aku dh ade lesen..xkn nk nyusahkn kwn aku lg kot,kn..

tetiba, time aku tgh bincang ngan abg kerani tu, dtg la kerani pompuan ni..die ckp, apsal dulu, kete ak, tp gune name kwn??ak nk xplain la..nk ckp yg ak xde lesen time tu..tp kete tu kwn aku yg drive spjg dok utm..mslhnye, die x bagi pn pluang utk aku bercakap, xplain kt die yg sbenarnye..ak benci btul org gini..nk die je yg menang,bab kate hasnol..huhu..at least, dgr la dulu penjelasan aku..biar aku cite dari a smpai z..ni x..nk melenting x tentu pasal..org pompuan mmg gitu ke..famili ak, kwn2 aku xde pn sikap gini...hasnol kate, agaknye die nk pencen dh tu..abiskan sisa2 kemarahan sblm die blah..

abg kerani tu pn mcm serba salah ngan aku td..die sbnrnye nk tlg, tp bila singa betina tu dh stat masuk campur, die x brani la..sbb pompuan tu ketua die..siap suh aku jumpe pngetua, xplain sndr..fine..ak ckp, aku bleh jumpe pgetua..drpd dok borak ngan org xreti bahasa ni, bab kate akak..jgn lawan org bodo, nanti ngan kita2 skali bodo..huhu..aduhh..tnsionnye..ya Allah..nape jd gni..

ptg tu, ak datang la..ikut je ckp die..die kn nk suh aku jumpe pengetua...ak pg je ofis..sekadar menampakkn diri dan menunjukkn ksungguhan aku utk dapat sticker tu..kt ofis tu, die kate pngetua xde..die suh aku dtg lain kali...padahal aku mmg tau pgetua xde, die gi kulai...aku dah cal dh sblm btolak gi ofis td..saje je..kot2 bila aku gi jumpe kerani tu, terbukak la hati die nk bg ak potostet covernote tahun lps tu...last2, xdpt gak..dugaan tul..redha je..tp sblm aku nk blah tu, aku tnye kerani pompuan tu, ape masalah ak skrg, smpai nk pnjam potostet pn xbagi..die kate, die nk pgetua refer aku pnye borang tahun lps dlu..sbb die kate cara aku salah..kete aku, tp daftar sticker atas name kwn, tp aku yg bwk..xcuse me makcik..bkn aku yg bwk k..tp kwn aku..mcm tu la ak ckp kt die..bknnye aku nk biadap..tp die yg salah paham..tp xnk mgaku..tup2, die kate awk slesai ngan pgetua sndiri..mmg hangin aku time..aku ckp lain, die paham lain..ak blah je pastu..xde ucap thanks ke ape ke..

aku ni bkn biadap..ak tau hormat org tua..tp ade x die nk hormat org muda??berat sebelah la die tu..pastu, aku jumpe abg kerani tu, aku tnye die plak..ape mslhnye dgn borang aku skrg???die ckp abg pn xtau..see...mkck tu yg saje cari pasal skang ni..aduuiii...die cakap,abg xleh nk wat ape skrg..mmg abg nk bg potostet, tp dh ketua ckp gitu..ak faham la..die org bawahan je...xleh la suka-suki nk langgar arhn ketua die kn..

ape moral dari cite aku??mcm ni la..org tua, klu nk org muda hormat die, die pn spatutnye hrmat org muda gak..saling hormat-menghormati la kan..baru la aman idup ni..ni x, nk kite je hormat die, tp die maki kita..aduiii...lgpn mmg aku hangin skit ngan ktf..klu ade borang aduan perkhidmatan kolej, mmg dh lame ktf ni kene ngan org atasan..die pnye staff mmg suke sgt marah2...xreti nk berbudi bahasa...klu org luar dtg, nk sewa ape ke..lyn baik pulak..poodah...benci aku..

utk makluman, bkn aku je yg ade mslh ngan kolej ni..rmai lagi...lg byk mslh sbnrnye...mslh yg aku tu sbnrnye kecik je...solution pn dh ade..klu mslh ak covernote yg aku bwk tu yg lama, tp yg borang tahun lps pny, still bleh gune lg, bg je la aku potostet...solution die, bg aku potostet..sbg gantinye, kot2 la die x pcaye kn, pegang la dulu kad matrix ak..bg balik kad matrix tu bl aku dh pulangkn covernote yg aku pnjm utk potostet...ni x, mslh kecik, yg dh ade pnyelesaian, gi wat jd isu besar..smapi suh jumpe pngetua..agaknye die tu kne gi kusus..kusus management perasaan..watever!

lg satu yg aku xsuke kolej ni, aku bagi support.ikut aktiviti diorg...main sukam, menang..tp mane sijil ngn medal aku???bengong...


ya Allah...ampunkan aku..aku cume meluakan perasaan aku yg mmg tgh x betul ni..byk sgt mslh..ngan "die" lg, ngan kolej lg..."die" tu sape?? "die" tau la sape die...die yg wat aku ni merana utk seminggu dua ni..dg hati x tenteram lgsg..haduii

klh...maaf la klu ade perkataan yg mengguris hati sesape..aku cuma manusia biase yg ade hati dan perasaan utk diluahkan..biar tenang skit..
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "..pengurusan kolej yg....whatever!..."

  1. xoxoyaya says:
    July 25, 2009 at 10:26 AM

    macik macik ktf yg best!

  2. Serikandi Mujahidah... says:
    July 26, 2009 at 1:09 PM

    sabar2..mmg gitu pn..pihak admin mmg cmtu..jgn mrh2..nnt cpt tua..saba2..