hai...saye UPIN...dan sblh saye,IPIN...ngeh3







hahaha...sape y xkenal ngan katun UPIN IPIN,kn...sbg rkyt mesia, aku bangga sgt2 dgn adanya katun upin ipin ni...sape kata org mesia xleh hasilkan katun animasi y berkualiti??hmmm..boleh pun,kn...aku mmg respek ngan produksi y hasilkan upin ipin ni...sbb : die brani amik risiko hasilkan katun, wlupn penerimaan org kite thdp katun buatan negara kite sndiri xberapa mberangsangkn sblm ni...dan hasilnye, mmg MELETUP!!dasat...dasat...mmg membanggakn, sbb diorg berjaya wlupn slps katun2 hasilan kite sblm ni kurg berjaya...kite tgk je la, dh bape lama negara kite xhasilk katun buatan kite sndiri...klu ade pn, xmeletup manapun....y pling aku igt smpi skrg pn, keluang man...boleh la lyn...abis2pun, byk prog bdk2 y kite wat alih bahasa....contohny, ape tu y glemer sgt ngn trademark "ape y penting??kerjaSAMA!!" huhu...

dolu2 aku pelik gak, budk2 aku suke sebut mendalah ni...pening pale otak aku pk...umur dh 18thun, tp duk gedik nyebut "KERJASAMA"..dgn nada2 die skali la...mule2 duk pk gak..terencat ke depa ni???mn la depa tau psl bendalah2 ni..pantang tny dlm kelas, "ape y penting skali?" mesti duk cbuk jwb "KERJASAMA" huk aloh....pantang sebut prkataan "PENTING", mesti gelupur nk sebut "KERJASAMA"...nk tny depa, malu...alih2 br la aku tau drpd si abg ningning...ooowwwww....wonderpet rupeny....punye la glemer rupenye wonderpet ni...wlupn rncgn ni ok, tp aku rs bese2 je...sbb kite cume wat alihbahasa....rncgn ni still bkn kite pny....

2,3 thun kblkgn ni, aku dpt tgk org2 kite dh mula bcerita ttg sesuatu y baru..bkn lg duk asik "KERJASAMA"..tp....sesuatu y fresh kat tlinge aku....ttg upin...ipin...aym goreng...opah..dan y pling glemer :
"betul..betul..betul..."
"selamat pagi cikgu...."
ewah...nyanyi2 plk ye...huhu....y ni, mmg aku rs bangga...sbb katun ni hasil kreativiti org kite sndiri....rncgn y bgus, sbb ade nilai moral...pastu 'dekat' dgn psekitaran kite sndiri...ye la, cite psl msuk tadika...mkn aym goreng...kakak y slalu takut2kn adik...nyakat pakcik mamak...kwn2 y eksen kat tadika...ade kwn y blur mcm ravi..sume tu dkt dgn kita...ade kat sekeliling kite...tp mungkin dolu2 la kot...zmn kecik2 dl...hehehe...tp papepun, enjoy la....drpd wonderpet tu, asik2 tgk menatang je, lame2 jadik konpius...aku ni bkawan ngan org ke, menatang??huhuhu....

dek kerana upin ipin ni chomel jgk la, ramai y duk tergila2 dgn 2 bradik xckup umo ni....huhuhu....wlupn xbsunat lg bdk 2 org ni, rambut pn xtmbuh lg, gigi pn blum tentu dh ckup, ntah2 tdo mlm pn kencing ats lembek lg, tp peminat depa punye la ramai.....silap2 klh ct nohalazi...huhuhuh....dek kerana minat upin ipin ni gak la, adik aku g beli 2 bantal comei upin ipin...tp hangin gak la aku ni...
"pasai ape die xbeli kat aku skali?????aku nk jugak,dow!!!"
huwaaaaaaa...............................
so,lok...kalu hang bc blog aku ni, sile beli u aku skali,tau!!!!huhu...
moh kite tgk upin n ipin celup..hehehe

p/s : y ade rmbut tu upin ke ipin?? mn abg, mn adik?????







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "hai...saye UPIN...dan sblh saye,IPIN...ngeh3"

  1. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 10:37 PM

    eh2 comelnya...saya tk kt booth upin ipin, mahal gak bantal ni...rm40 ke satu??