maa.....



mood : sedih....
hmmm..mmg mood aku skrg ni tgh sedih....bkn sedih sbb xhepi ke, ape...tp sbb br lps tgk cite 'taare zameen par'..1st aku terrrperasan psl cite ni, ms aku teeeerrrrrrr'tengok' kat astro...saluran 133 kot...dlm 2bln lps la kot...tp ms mule2 terrrrperasan tu, xde hati pongg nk tgk..sbb aku tgk pelakon cite ni, harammm aku xkenal..nk2 bdk ni..dh la gg 'mancung' sorong ke dpn...lg la xdek hati nk tgk...huhuhu...satu2ny pnyebab aku leh terrrrrlekat u trus tgk cite ni, sbb kbtln ms tu ade scene bdk ni tgh duk tgk dlm longkang, usha IKAN GUPPY!!! hoh...ikan perebet aku nih....hahahaha...so, ape lg....aku pn cube la tgk jap....

niat d hati ku y suci ini, nk tgk part tu jah..dlm 30 saat, 40 saat ok la kot..tp, tetiba........ade sesuatu ttg cite ni y menarik2 (perghhh ayt aku...) aku u trus tgk cite ni...hmmm...aku dh mule ttarik..menarik..kau mmg daBOMB kat cite ni...huhu..nk2 plk cite ni br je start....so,aku pn try lyn..akhirny smpi abis...aku xnk cite byk psl cite ni, sbb aku rs korg mmg kene g carik sndiri dan TGK cite ni...ckup la aku kata, cite ni byk sgt pngajaran y kite bleh amik...aku bg rate 5stars u cite ni...n 2 thumbs up, sbb film ni bkn mcm sesetengah cite lain y xdek selitk ape2 nilai moral....cite ni sgt2 well-educated, sgt2 mberi pengajaran, mmpu educate public...ttg ape?? ttg prasaan seorg ank.........byk nilai2 positif y kite leh amik drpd cite ni..aku mmg bangga + salute ngan this film maker aka producer (aamir khan kot)..sbb kesedaran y ade dlm dr die smpikn die leh terpikir u wat cite2 mcm ni..ye la, klu aku tgk cite2 skrg ni, byk y wat filem sbb pk kn keuntungan semata2...filem kite sndiri pn...xbyk y mndidik public....nk salahk diorg pn xleh gak, sbb public kite ni sndiri pun xminat cite y mcm ni..xkire la bgus cmane pn, tp klu xde pelakon cntik2, hensem2, y xklaka, y xdek comedy value, haraamm xnk lyn....huhu..so, what to say.....hmmm..tepuk dada, tny selera...

kerana cite ni la, aku sggup usaha carik kat kedai2 cd....hmpir 2 bln aku crik, br la aku jumpe cite ni...serius, mmg sush nk carik cite ni...semua kdai y aku crik ckp xtau...klu ade y tau pn, tempah xsmpi2..nyampah tul i...nsib baik la ade 1 kdai ni, kbtln ade..tu pn tajuk omputih...'like stars on earth'...huh, lantak la tajuk hape pn, asalk citenye mmg YANG NI!!!! lantakla gune bhs omputih pn, asalakn citenye mmg YANG NI!!! haha..nyaris nk mereng aku, sbb xcaye leh dpt cite ni...huhuhu...waaaa...1 kepuasan y aku xleh nk cite....sbb pd aku, bkn seng nk cr cite y 'educated' + 'valuable' mcm cite ni...biar la adik kdai tu kata aku ni minah lyn hindi ke, ape ke...ade aku kesah??huhu...y penting, aku leh simpan cite ni...lalalala...ewah..suke tul aku..hihi....aku try lyn cite ni lg skali ngan adik...mmg hujan turun dgn lebatnye...hihihi..[phm?xphm,sudh!hohoho] korg jgn suke suki gelakk kitorg...korg try la tgk cite ni....hayati..br la korg akn tau, knp hujan turun dgn lebatnye d musim nan kemarau dan kering ini...hihi [xphm lg?lantak..huhu]

sedikit sinopsis u kite share sama2 ttg cite ni...
Ishaan Awasthi (Darsheel Safary) is an eight-year-old whose world is filled with wonders that no one else seems to appreciate; colors, fish, dogs and kites are just not important in the world of adults, who are much more interested in things like homework, marks and neatness. And Ishaan just cannot seem to get anything right in class.

When he gets into far more trouble than his parents can handle, he is packed off to a boarding school to be disciplined. Things are no different at his new school, and Ishaan has to contend with the added trauma of separation from his family.

One day a new art teacher bursts onto the scene, Ram Shankar Nikumbh (Aamir Khan), who infects the students with joy and optimism. He breaks all the rules of how things are done by asking them to think, dream and imagine, and all the children respond with enthusiasm, all except Ishaan. Nikumbh soon realizes that Ishaan is very unhappy, and he sets out to discover why. With time, patience and care, he ultimately helps Ishaan find himself.


lagu maa ni lagu feberet aku dlm cite ni...hayati lirik die, dan korg akn leh bygk serba ckit ttg isi crite ni...isi hati seorg ank....tp jgn seng2 hati jah korg igt cite ni just stakat cite ttg hub mak n ank...ade lg selain drpd ni, y kite sndiri mgkin xtau..ttg einstein.....hmm.......suspen ke??? ape agknye tu,ek.............



........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........

I never, do tell you,
But I am frightened by the darkness, mother
Usually I, don't show,
But I do care about you, mother
You know it all, isn't it mother?
You know it all, my mother.

Don't leave me like this in the crowd
Such that I am not able to come back to the home.
Don't send me so far
Such that you don't remember about me at all.
Am I that bad, mother?
That bad... my mother?

Whenever... father...
Quickly... swing me, mother...
My eyes... seek for you...
I do think this... you will come to hold me, mother...
I don't... tell him this...
But I do... get scared, mother
On the face... I don't let this come
In the heart... I get frightened, mother
You know it all, isn't it mother?
You know it all, my mother.

I never, do tell you,
But I am frightened by the darkness, mother
Usually I, don't show,
But I do care about you, mother
You know it all, isn't it mother?
You know it all, my mother.


........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........


Main Kabhi Batlata Nahin
Par Andhere Se Darta Hoon Main Maa
Yun To Main,Dikhlata Nahin
Teri Parwaah Karta Hoon Main Maa
Tujhe Sab Hain Pata, Hain Na Maa
Tujhe Sab Hain Pata,Meri Maa

Bheed Mein Yun Na Chodo Mujhe
Ghar Laut Ke Bhi Aa Naa Paoon Maa
Bhej Na Itna Door Mujkko Tu
Yaad Bhi Tujhko Aa Naa Paoon Maa
Kya Itna Bura Hoon Main Maa
Kya Itna Bura Meri Maa

Jab Bhi Kabhi Papa Mujhe
Jo Zor Se Jhoola Jhulate Hain Maa
Meri Nazar Dhoondhe Tujhe
Sochu Yahi Tu Aa Ke Thaamegi Maa

Unse Main Yeh Kehta Nahin
Par Main Seham Jaata Hoon Maa
Chehre Pe Aana Deta Nahin
Dil Hi Dil Mein Ghabraata Hoon Maa
Tujhe Sab Hai Pata Hai Naa Maa
Tujhe Sab Hai Pata Meri Maa

Main Kabhi Batlata Nahin
Par Andhere Se Darta Hoon Main Maa
Yun To Main,Dikhlata Nahin
Teri Parwaah Karta Hoon Main Maa
Tujhe Sab Hain Pata, Hain Na Maa
Tujhe Sab Hain Pata..Meri Maa

........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........

........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........::........
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "maa....."

  1. onniye*occuke says:
    July 12, 2010 at 10:07 PM

    sedih cite ni..sob2...nk tgk lg la..haha