~MEMBELI BUKU d smbutan hari guru peringkat kebangsaan~ ~

14-16 mei 2010
east coast mall
sambutan hr guru peringkat kebangsaan

hmm....rs bangga pn ade, sbb smbutan hr guru kali ni wat kat kuantan....ms ni la aku nk amik peluang u tgk2 sgala jenis booth y ade ms pameran kali ni...nk usha booth2 y jual buku...nk kutip sbyk mgkn ilmu / mklumat y aku buleh grab dprd pameran ni nnt....hmm...sgala bende ade dlm pale otak aku ni......

hr sbtu tu, aku ngan adik dh siap2 pg tu....duit xbrp nk ade,ni...dh kopak....purse dh nipis gile...kamera plk, empty bateri die...adoi doi...mcm2 hal....tp demi smbutan hr guru, demi nk usha kedai2 jual buku, pameran, aku tekad g jgk...ape nk jadik, jadiklah...huhuhuhu....ms kitorg smpi tu, mak aih.....xde parking,noks.....alih2 ke ats bumbung la kitorg parking...tp xpe la, asalk ade pn dh ckup mujur....bsyukur la tu, drpd xde lgsung...mau kene byr free jah singgit kat ECM...mn thn....ceh, singgit pn nk bkire,kn??hehehe...tp,ye la...namany pn org mate...msti la bkire...huhu...cpt2 kitorg g carik lif, turun g ground floor.....

waaaaa....meriahnye.....gile rmai org....tp xseramai bl ade retis dtg la...huhu....org rmai ke x tu, aku xamik tau sgt...mata aku ni duk bcahaya dek sbb byknye booth y ade..yes!!yes!!! bkn pe, aku nk carik BUKU CITE zmn aku kecik2 dulu!!! hahahaha...tu la sbnrny tekad kitorg....tp tpulang pd rzki la tu...klu ade, alhamdulillah...klu xde, nk wat cmane..pasrah, noks...huhu...aku pn sdr, buku tu aku bc ms thun 80-an...so, bkn seng nk crik d zmn 2000-an ni...hehehe...

jom usha ckit,kat mn kitorg g hr tu...nk cite detail, xleh...sbb rasany >50 booth y ade hr tu,...nk cite setiap 1 y g hr tu, rasany xmmpu...so, kite tgk ckit2 je la k...y sempat kitorg snap, smbil2 kamera xdak bateri tu...huhuhu


tu dia...gaya seorg prof sdg menelaah buku...huhu...korg rs2 aku tgh bc pamplet psl ape??korg musti xsgka, aku sbnany tgh bc psl kematangan buah n sayur..hihihih....



hmmm..pkcik badut ni mmg la haprak...huhu...die ni peramah, ye la sesuai la ngan keje die tu,kn..tp y hampagasnye, bl ade org y berisi dtg dekat, dgn slambenye die kata 'adibah noor'..huhuhuh...xsyg mulut tul...sian akak sorg tu, trus cebik bl kene pggil 'adibah noor'...huhu...mmg xsyg mulut pny pkcik badut...huhuhu



hoh! ape ek nama mendalah ni...aku lupe nama die...tp bendalah ni dibwk oleh petrosains....diorg jemput sape2 y tringin nk rs cmne astronaut hilang keseimbangan bdn bl d angkasa...ade la xplanation y die bg, tp aku xsempat nk snap gmba....stakat y aku tgk, bdk2 la y try mendalah ni...gigih abg baju blue black ni pusing stereng die tuh ke kiri, knn....aku tgk bdk tu bpusing2 ke kiri, knn, ats, bwh...merata die bpusing....dlm hati aku ni, muntah ijo la bdk ni lps ni...huhu..tp tu la y wat aku pelik, sume2 y trun drpd bendalah ni aku nnmpk steady jah...mcm xpening pon????????



hahaha...booth petrosains la y pling aku suke...bnde ni pn depa punye jgk....hehehe..rs ny rmai kot y tau psl pmainan ni...die letak sume no2 tu bterabur...pastu die suh kite susun spy bl kite jumlahk, xkire pd mn2 baris /lajur/ pepenjuru, jumlahnye tetap 10...hahaaha....aku ngan adik try la jap....tengok la dunia.....aku berjaya!!!!hahaahahhaa....




pmainan botol air ni xsempat nk main, org sblh kitorg dh success....lama kitorg tggu diorg wat...alih2 diorg leh wat, rs mcm x xcited plk nk wat...sbb dh tau...huhuhu..xpe la, next time try game lain la plk..huhu

jln puny jln puny jln pny jln....
tetiba!!
mata kitorg mengkap sesuatu!!!arggghhh...sesuatu y sgt2 mbuatk kitorg tharu sgt2...cam nk nangis....hhuhuhu.....smpi mcm tu skali prsaan kitorg bl tetiba kitorg tnmpk bnde y kitorg crik sgt2 slama ni....oh..oh..oh...nsib baik la xpengsan, bl aku nmpk buku '5 sekawan aka 5 penyiasat', siri salma, skolah seri murni....ouuuuhhhh.....ni la buku y aku carik2 sgt3....akhirny d dpn mata.....sggup aku g cucuk duit simpanan aku, semata2 u beli buku ni...huhu...xsgka sgguh aku bsungguh smpi gini skali..huhuhu...tp xpe, sbb beli buku...bkn beli bnde2 ngarut....eceh..pujuk hati la tu...hehehe....so, korg cucik la mata, tgk buku ape y aku beli....buku budak tecek jah...tp sentimental value tu...huhuhu...nk pinjam??huh!!xbuyeh!!!hohoho..



total sume buku y kitorg beli hari tu, aku rs mau > RM200...tp, xpe...aku btul2 puas hati....drpd aku beli mjlh mangga ke, y duk asik tyg retis bkubang dlm swimming FOOL tu, baik aku beli buku2 ni, wlupn buku xmatang la kekdahnye,kn..huhuhu...so, lps ni leh la ku bc pelan2....next, aku plan u usha siri salma plk...hahahahahaha....
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "~MEMBELI BUKU d smbutan hari guru peringkat kebangsaan~ ~"

  1. onniye*occuke says:
    July 12, 2010 at 10:05 PM

    bile ntah nk abis bc buku ni...hahaha