" jangan,monyet...jangan!! "

hahaha..tu la ayt y pling aku igt sejak dr aku kecik dl, smpi la skrg...hehehehe....dan cnfirm smpi aku kertu pn, rasany aku leh igt lg dialog ni....nostalgia gile....korg tau x ape bende tu?? klu korg tau, gud..gud....mknany korg sama btuah ngan aku, penah merasa tgk katun monyet y tamak tu,kn???hehehehe...

almaklum sajo la, dolu2 (80-an + 90-an) mana ade hiburan sgt...Akademi Fantasi?? jgn lupe senikata?? Mentol?? jgn hrp....x wujud pn sume2 tu....selain drpd kartun2 terencat mcm tom n jerry, woody wood pecker, y gtu2 tu, ada gak local cartoon y dbuat oleh Filem Negara Malaysia....negara kite,tu...uols jgn xcaye...hebat malaysia ni...cume mgkin kekurangan kite, lmbt bsaing dlm hal2 kartun ni....xcukup pitis kot u support teknologi mcm kat negara luar...xpe...pelan2...hehehehe....yang penting!! ms aku kecik dulu, aku enjoy tgk katun buatan negara kite...wlupn siaran kartun ni kejap je (xsmpi 5 min kot), bahasa pun 'baku' seh, tp mmg byk pengajaran y aku dpt...aku pn xbape igt sgt katun ape y ade, tp aku try igt jap ek....

1) monyet g lompat smbil kire bil buaya..
2) monyet mkn lada..kancil btau :"jgn monyet, jgn..." hehehe
3) gagak nk mnum air drpd takar
4) buaya jht g kekoh kaki kerbau....nsib baik kancil tolong...hehe
5) arnab lumbe lari ngan kura2..pastu kalah..malunye..booooo...huhuhu

ade lg ke?? ntah...aku xleh nk igt dh..mgkin sbb aku ni muda lg...otak aku xbkembang sepenuhny lg..tu y igtn xbape kuat tu...hehehe...tp aku try jgk carik stakat y boleh, u kite share sama2...spy aku leh refresh childhood memories dolu2 n spy aku leh share ngan ank2 buah aku... xde la diorg kenal upin ipin jah....pastu katun ape tu y duk asik sebut "ape yang penting??KERJASAMA" hahaha....ntah la...xigt...tp seyes, biar adik2, ank2 zmn skrg kenal jgk katun negara kite sndiri...wlupn skrg ni dh byk kartun trbitan negara kite sndiri kat tv, tp aku rs y lama ni tetap istimewa, sbb byk sgt pengajaran dlm stiap kartun dulu2...jom kite tgk, katun ape y aku nk share ngan korg..yok kite!! hehe...

~ hikayat sang kancil dan monyet ~

~ gagak y bijak ~

~ arnab yang sombong ~

~ hikayat sang kancil, kerbau dan buaya ~

~ hikayat sang kancil dan buaya ~
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "" jangan,monyet...jangan!! ""

  1. Anonymous Says:
    June 28, 2010 at 11:43 AM

    lame giler x jenguk blog ni..hehehe...ni video2 nostalgia ni..hehe..next entry kluakan buku komik plak k..yg dlu2..hehe

  2. onniye*occuke says:
    June 28, 2010 at 6:28 PM

    byk cntik...hahahaha...
    komik dolu2 xdek...
    klu takat nk tgk cover tu, leh la...hahaha

  3. onniye*occuke says:
    July 12, 2010 at 10:03 PM

    kak, letak je cover tu...ape kesah...