:: konvo sape ni ek? ::

hr tu akak jnji nk wat n3 khas utk adik ( anis tingting) kan?? alah...psl konvo y xbest lgsung tu...huhuhuhu...ape?ape??nk mrh sbb kate xbest??lek aaa....mn leh pksa2 kata "best"..demokrasi maaa....klu xbest, ckp xbest aaa....so, knvo lg skali, tlg make sure best gile2 k...

april fooollll!! haha..apo?nk kata gilo la tu..heh...sbnany konvo hr tu mmg best gile2....dh la ade org "sponsor" (sile sponsor lg ye next convo..ngeh2), duk plk ape ke name ek, ala2 hotel dlm UTM tu...econ tu...tilam empuk....perrgghhh....klu gini, knvo seminggu pun akak sggup!! ms ni la rs nak maki UTM, awat x wat hr 1st tu utk penerima 1st class honours, hr ke 2 tu br la u terima degree...dpt la aku merasa tido tilam empuk bhari hari hari....hehehe....k la..ckp byk pn xgune, akak nk start cite ni psl konvo hr tu....tp tetiba mood "malas" dtg plk dh.....so, akak cite pendek je udah...xpircaya?hahahahahaahahahahahaha..........

::: sabtu :::
26/3/2011

pg ni sume dh bkumpul kat umah...bkn rumah kat pasir puteh ye, tp kat bandaraya gambang..sume dh bgaya sakan, pdhl nk duk dlm kete je...huhu...ade y lg xleh blah, pkai baju br beli y xbasuh lg haaa....orgnye, tpksa dirahsiakn...takut die malu seumur hdup, sbb pkai baju xbasuh...huhuhu...alhamdulillah, pjalanan pg tu xde sbrg mslh...bl perut lapa, brenti kat RnR machap...





amboi3...bl mknn dh dpn mata, xde sorg pn y sudi tgk photographer....huhuhu...tp xleh blah btul, y kurus2 sume xbape nk mkn...pilih y ringan2 je mcm mee sup...akak y saiz kecik ckit je drpd lori petronas ni plk bdentam dentum tawaf sume gerai sbb nk cari mkn! nk cekik nasik plk tu...hishhhhh, malu la i....mn i nk letak muke i ni..heroin xleh tunjuk mkn gelojoh! so nk x nk, tpksa la akak menjauhkn diri, pilih meja y jauh skek drpd depa...akhirnyeeeeee....dptla akak mkn dgn senang hati & bahagia...huhuhu...



sbg tanda time kasih pd pihak sponspor, maka kite amik gmba khas die sorg...spy bl die rs bahagia dipuji, kembang segala lobang2 di anggota bdn die ( ce tgk lubang idung die dlm gmba ni, kembang kan?? dik, drpd gambang pn akak leh nmpk lobang idung hang...huhuhu) die akn blanje lg d lain kali..huhu...



kitorg smpi UTM lelebih kurg 4.30 kot..adoyaiii...penat gile...adik skrg ni mesti duk maki akak,kn? ayat sama je, "mcm la die y drive.." helllooooo....tny la sume co-pilot...musti sume akn stuju dgn akak : "org xdrive laaaaaaaaaaggggggiiii penat drpd driver,tau..." tp, jgn plk adik reply kat akak "tu klu tny co-pilot...cube tny pilot plk????" hehe..hehe..hehe...tp!! cube adik tgk ktih, lg xgune!!! (tukar tajuk..hehe....hehe...) ce tgk..ce tgk....bajet penat, ngalahkan driver, ngalahkn co-pilot...smpi tlentok kpale die...era rilek je...mgkin tahi lalat die y bsr tu byk menyumbang dr segi bekalan tenaga...teori baru ni,ye...hehe..hehe...



hoohhh!! hangin tul, bl bkepuk2 akak cite kat ats psl penat bjam2 duk dlm kete, alih2 2 org ni wat muka cam xde pape! tp xpe....mgkin diorg lg penat kot, smpikn tekstur bdn dh xbleh jd lurus....tu y diorg posing mcm tu...huhuhuhu...sian adik ja, mgkin papa pecut kuat sgt kot, smpikn adik ja tpksa pegang pemegang kete (xtau nama) smpi johor..takut tpelanting...huhu...tu y xleh turun2 tgn tu....huhu...si anyah plk, mgkin sbb lama sgt tdo dlm kete (betul kan ni??) smpi kepala teleng...nk tekan button lif pun dh jadik sush, sbb xnmpk!!appadaaa...ape pn xbleh!!hahahaha...



sukenye depa....pdhl dlm lif je...mmg "ape pn xbleh"..ank sape la ni,ye....huhuhu...



humang aihhh!! br je duk sakit kepala mikir "ank sape" la y duk sakan bgmba dgn lif ni, rupe2nya depa ikut mamanye!!hahahahaha...mama lg "ape pn xbleh" rupe2nye....sempat tu bg posing maut....mgkin mama nk tunjuk kat ank2 die, y die msih btenaga & BERSEDIA UTK SHOPPING BL2 MASA JE PTG TU...hahahahaha...bravo lah mama!!hahaha...



"mama...bo bo la...g dapur tu, masok...lapa cengok doh ni.."



tp seyes, ptg tu mmg sume org dh penat...sorg2 duk pakat menepek kat sofa...meja kat tgh2 tu pn kjap je duk ctu...xsmpi 5 min kitorg menghuni suite(kah2) tu, kitorg dgn bangganya mencampakkn meja tu ke tepi...hampar comferter y dibawa khas dr bandaraya gambang, pastu pakat2 bertebar, tbungkang ramai2..puas hati!! hahaha...



---------------------------------- :: petang y bbahagia itu :: ----------------------------------



penat?? tok pehe...tok pehe...huhu...bkn seng org klntn nk dtg ke jb...dr utara smpi slatan...alang2 dh smpi, sume duk pakat thn mata...pksa gak diri g jln2 kat pesta konvo ptg tu....mmg xbeli pape pn..xtau la sbb xdek duit ke, mmg xdtg lg mood nk mbeli tu....tp mmg sorg2 balik lenggang je, kec anyah y duk beli cekelat u adik ja kesayangan die tu...huhu...




hehehe...klu tgk drpd gmba2 kat ats tu, msti org duk igt "uishhh...msti byk shopping ni...beli buku, arnab, teddy bear, baju...sakan nooooo..." hehehe....xpe la...jimat2...lagipn dh kopak duit beli bunga (gmba last) u knvo girl y sorg ni...balik ptg tu, akak ngan mama sama2 nangis smbil jln balik hotel...duk share tisu wat lap air mata, mengenangkn duit y terbang angkara beli bunga y mhl gilos!huhuhuhu....



ye!! ni la die muka "wanted" y dh meranapkan duit akak ngan mama! y mbuatkn akak ngan mama balik jln kaki smbil nangis tsedu sedan...ohhh...sedih + pedih + perit tul ptg itu..sob2...huh..mencik tgk muke ms ni....rs nk cepuk je....bdarah hati ni bl dgn xde rs bsalah, sengih2 je die tnjuk kat bunga tu & kata "adik suke y ni..."...huh!! taktik tul....pdhl die dh tau, msti nk beli bunge punye u die...lg mau tnjuk y mhl2.....bala tul!!huhuhu.....



hahaha...musti adik2 akak + mama seme tsenyum2 bl tgk gmba ni,kn?? igt x pasai ape??keh3...xsgka tul, ramai photographer (3 jah sbnanya...hehe..) y TETIBA sakan dtg KLik!!kLIK!! amik gmba kitorg be2....wah3...mcm retis plk,uols...org sume duk tgk2 ms ni...y model bedua ni plk, xdek dh nmpk segan2...slambe je posing dgn penuh yakin!! hahahaha...sile usha buletin UTM ye, kot2 ade gmba kitorg y vogue ini...keh3...


hoh!! aku bencik tul depa2 ni...krn depa la, aku tjebak g amik gmba ngan retis!! aku pnye la xnk bgmba ngan retis slama ni, sbb aku tggu biar retis y dtg mtk amik gmba ngan aku!!huhu....alih2 bl diorg terrrrrrrrrrr'nmpk' ade si irma hasmie ni, trusnye tarik aku g amik gmba skali...tpksa la aku join skaki...xde pe pn aku nk komen psl irma ni, kec 1...die mmg sgt cntik, jaoohhh lg cntik drpd y biasa tgk kat tv...kulit gebu gilos!! opppss...oppsss....akak xleh puji irma lbih2....dlm n3 ni, akak y heroin ye...igt tu..so klu korg nk puji, sile puji akak ye...bules gitus?hehehe...tp kan, bl jmpe retis mmg akak xpenah tnjuk "xcited"..xtau la akak ni hati kering ke, hati xbape nk idup ke, tp mmg muka akak toya sokmo bl jmpe retis...even ms jmpe si kembar zaquan, zafuan ke hape ntah namanye ( y bebudak mude duk minat sgt tu) dulu pn akak mmg wat bodo je...perggh...akak mmg macho! tp klu jmpe siti nurhaliza ngan adi putra, akak meroyan kot!! hahahaha...so, oleh sbb si artis y kitorg jmpe ptg tu bkn la ct, akak pn xdek la xcited mn...kec 2 minah ni.........



haha....bajet chumel la tu,konon....klu di'kentut' dek si irma ni, br pdn muke korg...merasa la.....huhuhuhuhu...tp pling hot, msti la gmba bwh ni,ye.....



acha dtg mesia oiittt!! dh pkai tudung plk tu!!!hahahahahahahahahaha.......



waa...wiiii...dh lama xmkn jagung....mlm tu kitorg mencekik jagung bkr, jgung rebus...sata pun ye,kan?? ape ntah lg y masuk dlm perut ni pn,xtau la...tp y di'igt2' smpi skrg, mesti la jgung bkr ngan jgung rebus ni...feberet ni,dowww....tlg la jgn "pemilik kebun jagung" dtg pinang aku!! takut cinta ku pd abg ali akn goyah!!!!!!ape??wadehel??hahahahahahahahahahaha........
[air liur ku menitik lg saat ni.......]



::: ahad :::
27/3/2011

hr ni la hr y ditunggu2...krn hr y ditunggu2 ni la, akak sggup pakai kasut y ntah brp inci ntah tingginye...smpi melecet2, luka mcm kene gigit dek pontianak...huhu...tp xpe la...xkire pontianak ke, langsuyor ke, hantu kak limah ke, kite put aside (hoho..hoho..kecek omputih ambo hr ni..haha) dulu segala jenis hantu ni.....demi adik tsyg, demi hr y sgt2 bmkna buat adik tsyg, akak sggup...amcm, tharu ke dik??saje je tu....bg touching ckit...pdhl, sbnrny "ltk tgn di bahu dan mata tgk ke ats"...huhuhu...smtra akak nk wat "ltk tgn di bahu dan mata tgk ke ats" ni, meh kite tgk gmba2 sblm mjlis konvokesyen tu....xde stori mori mn,ye...nk menghayati ni...huhuhu...


~ adik ja posing smntr tggu kak tih tacap kakak ~







~ sekitar tasik & pintu gerbang UTM ~


~ di tpt kenangan dilakar dgn sejuta senyuman, dewan sultan iskandar ~

&

dgn bangganya, kisah "kejayaan seorg graduan bermula di sini..."

























~ slps mjlis konvokesyen ~
lps abis konvokesyen ijazah pertama, rupe2nye ade ramai penerima ijazah ke 2, ke 3, ke 4, ke..ke..hahaha...



xde ape kot y akak nk ckp...pd adik2 y sdg blaja, mmg kdg2 kite rs perit nk tempuh hr2 bgelar pelajar...tp btahanla..dugaan ketika bljr x sehebat ketika bekerja....jadikan rs perit, pahit, sakit ketika bljr ni sbg latihan utk memberi kita kekuatan menempuhi dugaan sbnr di luar sana nnt...hr ni mgkin kite sgt2 merasa perit, merasa sakit, merasa kita hmpir jatuh, tp pengorbanan ni bkn utk kite je, tp utk mak ayh kite jg...pejam mata dan katakn pd hati, "1 hr nnt aku akn hadiahkn mereka dgn "senyuman di wajah mereka" y xkn mereka lupe smpi bl2..." usaha & terus usaha....mjadi lemah atau kuat adlh pilihan kite, gagal atau bjaya juga pilihan kite....jd knp pilih utk lemah dan gagal, klu ada kuat dan bjaya di tgn kite sndiri...bkn di tgn org lain...gud luck!

"terima kasih kpd semua y bgelar anak y mbuatkan ibu bapanya merasa bangga.."
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to ":: konvo sape ni ek? ::"

  1. Anonymous Says:
    May 25, 2011 at 8:42 AM
    This comment has been removed by a blog administrator.
  2. Anonymous Says:
    May 25, 2011 at 8:43 AM

    "adik suke y ni..." Taktik2..