~ match volleyBALL ~


sbnrny match ni dh lepas lama dh...bln 4 hr tu...dh basi dh pun...huhu...tp tu la..dsebabkn aku ni bizi gilos, xsempat nk publish...dh smpi thp lupe dh sbnany...tp ms godek2 jap td, tjumpe plk...so, alang2 aku dh ngadap komp ni, baik aku publish je...kan noks?? lantak la korg nk kata dh basi ke, dh lebih due date ke, ade iols kesah, uols???huhuhu...

29-31/3/2010 (mak aih....punye la bkurun..zmn dinosaur tu...huhu)

hr senin smpi rabu, aku ade match volleyball....anjuran sape pn aku xtau, tp ikutk planning, kitorg set2 kertu =( mewakili group KJ/KU....4 group y lain plk, set2 lecturer baru.... =,O aku dh tbayang2................

VS

hmmmmm..bules gitus??huhu...

adoyai....bengkek jgk aku mula2..ye la, set2 lect baru ni dh practise seminggu...kitorg??haremmm...1 hr pn xprctise....ye la, sbb kitorg lmbt tau psl match ni....hr ni nk lwn, hr ni br tau...so, cube la korg byg,ptut ke x aku hangin..bkn pe, wlupn xde la hebat mn, aku still nk cube bg y tbaik...msti la aku nk try jgk blatih ngan geng2 kertu aku ni...huhu.....ye la, tgk la pihak lwn tu cmane...bdk muda...klu nk cmpare ngan kitorg ni, msti la energy diorg tu lbih....dh la muda, op cos la still larat blari kejar bola........blatih plk tu, smggu...kitorg ni??dh la sorg2 bdn bulat je mcm ikan golly..huhuhu....pastu y sporting main2 sukan ni mmg xramai..leh kate, muka tetap la....aku, aisyah, na, niah, aini, zu...y lain tu ade gak dtg skali skala, u support....so, agk frust la gak sbnany...toksah hrp la nk pilih2 the best among the best ke, kate omputih??huh...nk ckupkn 1 team pun senak perut nk carik....heh! tp tu la, jgn mudh ngalah...prinsip aku, ape je y kite nk wat, wat sungguh2...jgn sesekali kata 'ala..aku wat ala kadar je la..' 'aku xpndai....' pd aku, tu loser....aku xnk jadi loser....pergh..ayt bajet bgus tu..huhuhu…

k...smbg balik psl kengkonon aku wat2 xnk men...hehehe...aku saje2 wat protes, bebel2 ckit kat kwn aku...kata aku xnk join..sbb last minute br btau... huhu...hebat tul lakonan aku..senak perut kwn aku dgr...huhuhu...ye la, aku ni muke tetap u joint sukan2 gni...klu aku xnk, patah kaki la group aku...sbb xckup geng...huhu...jht gak prangai aku ni...huhu...saje jah tu..tp mmg adik pn tau, aku ckp je tu...aku still nk tlg team aku..klu x, sape lg nk tlg,kn.....hehehehe

ptg tu....nk djadikan cite, aku kuar...beli beras, beli nasi...balik2 dh 6.45..hahaha...siot tul...sian group aku....ms aku g tu, diorg br je klh 1set...so, tgh nk msuk set ke 2 la ni..klu klh gak set 2 ni, otometik klh...siyan plk aku rs...aku pn msuk la,joint...ngan slua2 jeans nye...huhu...tp,gile ralat aku rs....aku xdpt sentuh lgsg bola!!! caye x??? sekali jah bola dtg kat tpt aku, y lain sume g kat org lain...mmg 1st ball dh out....asalk group sana serve bola, 1st ball je msti kiok...mklumla, sume xsempat blatih....cmane la main xkantoi..huhu...so, mcm menang free jah kat group sana...adoyai....ralat gile2 aku rs.....sbb aku xleh tlg team aku...menyesal ade gak ms tu…hmmm..pdn muke aku…dh la main rally...kire mata la ni...klh, mknany point grup aku ialah O!!..aduh duh...sedih...aku berazam, esok aku msti tlg group aku......

esoknye..aku dtg awal, nk tlg grup aku..smgt nih!! huhuhu..nk tgk group aku??


group lwn nk tgk gak?? korg mmg...bg betis, nk peha...huhu..ni antara group lwn...y mn 1 pn aku xtau la...hehe...

hah!! cube la korg tgk....mn la aku xmaki2, bebel2..group depa ckit punye muda...bgetah lg haa....y group kitorg ni, lemak dh seguni cni sana....spare tyre toksah ckp...blapis2..btingkat2...leh diorg suh g lwn set2 muda ni...mmg la duk tbyg klh dh dlm pale ni...huhu...

haha...ngan gmbr2 pengadil, penonton pn aku bg....ni la br betul konsep 'org mintak peha, kite bg @#%$^%...hehehe...korg isik sndiri..aku xckp pape...hehe..hehe..hehe


sambung balik....alhamdulillah, spjg 2 hr ni, group aku sntiasa meng.....stiap kali start game, aku kene jd org blkg, u cover 1st ball =( aku sbnany ckup xsuke jdik org blkg...sbb besenye 1st ball msti smpi blkg...klu kite xleh amik / bola kite amik tu xcntik, msti org akn slhkn kite...kan?? iols xrela dpersalahk klu grup i klh, uols..huwaaaaa....tp,nk wat cmane...tu amanah...mgkin sbb aku ni terer mcm pemain "moreo attack"[aku la chun y sbnr..hehe..], so aku kene tlg duk blkg...u amik 1st ball...1st ball y pling penting...klu 1st ball tu xliar, i'Allah kwn2 leh tlg main 3....aku kuatk smgt...motivate kat dr aku sndiri, 'tlg grup!!tlg grup!! ' so far, kitorg meng straight set u smua game...alhamdulillah......so, bl kire mata, group kitorg dpt no 2 je, sbb klh skali ngan grup y ptama td..igt x??huhu...mmg aku rs ralat sgt2..menyesal gile2, tp xpe la...ok dh tu....set2 kertu lwn bdk muda, dpt no 2..ok la tu,kn…


kamis ~ 8/4/2010~

aduh duh....hr ni aku ade match volleyball lg skali....xde saringan2 dh..terus lwn...ade 2 sbb y wat aku takut ckit...

1) main best of 5...mknany kene meng 3 set, br dkira meng..berat tu pd aku...ye la, sbb lwn bdk muda...

2) set2 bdk baru y ramai2 tu akn dtapis...huhu..mcm teh plk,tapis2..huhu...gini, d klgn set2 baru y main hr tu, diorg akn plih the best u lwn kitorg...ade gile???? the best among 50++ org tu nk lwn geng kertu y ckup2 6,7 org nih??nk plih the best pn cnfirm2 kitorg xleh...adoiii...doii...doii....aku dh start terasa xbest dh ni...penin..penin...huhu..

xpe la,aku btau geng2 aku, jgn pth smgt...lwn tetap lwn!!!hohohoh....mule2 1st set, grup kitorg lmbt pns....sorg2 xleh amik 1st ball......asal amik je, msti terbang merata...dan OUT!!! adoyai...aku rs xbest sgt2...dlm hati, doa...hrp la 1st ball tu dtg ke arh aku...aku xde la pndai sgt, tp bleh la kot cntrol 1st ball...jinakk spy die slow n seng mmber nk smbung main..tp tu la, xde rezeki...ckit jah bola aku dpt..kdg2 bola aku,tp xleh amik sbb berebut ngan kwn nk amik...nk wat cmane..sume ttekan...sama gak la mcm aku..sume geram nk amik bola, nk slmtkn bola...huhu...kesudahanny, kitorg klh 1st set....huhu....25 - 18 kot...gtu2 la...sedih!huhu

set ke 2, aku duk blkg lg....tp sama mcm td, grup kitorg still tgh try keserasian sesama grup mmber....y xmsuk td, msuk 2nd set ni..tp aku ngan aisyah stay...mgkin xde rezeki gak, kitorg klh lg...sama mcm td, klh tipis gak aaa,...dlm 20 - 25 kot...sedih lagi!!aku frust sgt2 ms ni, tp nk wat cmane....stakat y kite mmpu, kite try.. klh atau meng, ttp tggungjwb kite sama2....xleh slhk org tu lemah, org ni lemah..kite sama2 kuat dan sama2 lemah....tp nsib baik rule pmainan kali ni, best of 5....so, lwn game ke 3..kali ni kitorg msti kene meng!!!!

msuk set ke 3, aku rs selesa ckit...sbb kali ni kitorg rombak balik grup kitorg...y kitorg rs leh bg saingan ckit...aku still duk blkg, sama mcm td....alhamdulillah, grup aku meng..yes...yes...sape kata kite xbleh,kn?? mmg stakat 3set ni, suara aku la pling bsing...mcm captain dh haaa...gile kuasa...hahaha..tp xpe, bg smgt kat grup aku..tiap kali ade y nk serve bola, aku akn bg kata2 smgt..'syg bola....syg bola....' , 'amik ms...syg bola....' huhu..tu je la y aku mmpu ckp…ok la,kn..namany pun captain sndiri2...heheheh

letih plk korg nk dgr cite u tiap2 set,kn...so, aku pendekkn cite la,k...alhamdulillah, kitorg set2 kertu ni meng baki 3set...so, kitorg la the winner....hahaha...syukur gile....aku mmg flat gile2...sbb main xbrenti 5 set....lembik..tp dh xkisah...rs bbaloi gile2...meloncat seme2 kitorg...ye la...meng ngan bdk2 muda...smbil2 xblatih...dh la diorg punye penyokong rmai gile...>50 kot,...kitorg ni xdek pun penyokong...nk tau bape kerat penyokong kitorg??jap aku kire...kj, eni, liza, niah, laki eni, en salleh, kak nor...so, bape org??10 pn xsmpi..huhu..tp time ksih sgt2 kat sume kwn2 aku y menyokong...korg xsegan2, xputus2 bg smgt,..tx, dude!

last..... bl trigt psl penyokong ni, aku nk cite la..malu gak sbnany aku ni nk cite...tp aku nk korg2 klu ade game nnt, spy leh jadik org y sporting..meriahk game tu..jgn senyap jah....ape2 game pn klu xbising, mmg xmeriah...jgn malu u bg kata2 smgt pd kwn....adat dlm bsukan, semangat tu penting...y aku nk cite ni, psl game td gak la...bkn pe, igt x, grup bdk2 baru kan rmai penyokong...bdk2 pn sokong depa la, sbb depa dh meng 2game...muda2 plk tu..cet...taik tul...mau je aku potong mrj=kh mate korg!!huhuhu...so, kitorg ni xdek la penyokong sgt...aku mmg dh leh pasan, grup aku dh makin xbsemangat...nk2 bl klh straight 2 game...aku mmg awal2 lg dh monitor mind aku, ape pn jd, xleh lemah sgt...kene terus bg smgt kat grup aku..huhu..mmg nmpk gile grup aku dh mentally shot...penat + frust + ttekan....nk2 bl penyokong grup lwn kuat gile bsorak...siap nyanyi2, siap wat ombak bagai...mmg bgus smgt diorg..strategi tu mmg bgus u naikk smgt grup diorg dan dlm ms y sama, leh psiko grup kitorg..jadik down...huhu..so, aku try la bising2 gak...

tringat lg, ape je diorg bising, aku sampuk...hahaha...saje jah, xnk bg grup aku 'down'..huhuh..ms diorg nyanyi ape ntah, tp ade sebut 'come on baby' ke hape ntah..tp y cnfirm ade baby la...huhu...leps die nyanyi, geng dia akn bwk bola...aku dr seberang tnh ni jerit 'kamon baby'...hahaha....saje bg die malu...huhu...hbis org lain pening tgk aku..huhuhuh....busan nyah...xdek penyokong...tu y aku meroyan tu..

bl geng aku plk y bwk, aku plk ckp....'kamon baby zu..." hahaha..habis gelak org lain..ye la, dh tua bangka, aku pggil baby..hahaha....ms kwn aku nk serve bola, aku sokmo la jerit 'kamon,kertu....'hihihi...abis xjadik serve bola..sume org gelak2...dtg nk pukul aku…cet..siot tul depa ni..aku kan bg smgt tu, bkn wat lawak..pukul aku, nnt cmane aku nk main???ngeng la depa ni..hihihi..xleh ke bl aku jerit

'siapa kata kite kertu????"

'siapa kata kite kertu xbleh???'

hahahahaha.....saje jah tu, xnk bg diorg stress sgt.....aaaa...nk tau x, jht tau grup 1 lg..die aim kwn aku, kata lubuk???cet...perang psiko tul..hahaha...aku bls balik...'xpe,lubuk kite ade shrek.......!!!!!!!!!!!!!' hahaha...bsungguh2 aku bls..kuat plk tu aku btempik...hahaha..gilo tul...hahahha...pe'el la...suke bls balik....tp korg jgn igt aku bls smbil mrh2 ke,serius ke...smbil sronok2 jah tu...huhu...busan la klu main xbising, xbalas2 ckp, xsahut menyahut...xmeriah...klh ke meng tu, mmg adat dlm pmainan..y penting, mcmane kite bwk diri kite spjg game....smgt y kite tnjuk tu penting...dan sukan ni mmg u kite release tension,kn...so...njoy...hehehe..adios!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "~ match volleyBALL ~"

  1. Anonymous Says:
    July 2, 2010 at 8:44 PM

    majulah sukan utk negara..hehe.klu ade volleyball world cup, tgk x??hahaha

  2. onniye*occuke says:
    July 12, 2010 at 10:02 PM

    mestila tgk..adik tnye, adik jwb..hahaha

  3. onniye*occuke says:
    July 12, 2010 at 11:48 PM

    hahahaha.....