:: edisi raya cina 1 ::

hmmm...msti ade y duk cbuk maki aku,kn...tajuk psl raya cina, tp aku plk y lebey2 nk cite...sadap!!! korg bc je...nnt korg tau la nape aku cbuk2 nk cite..simpan dulu kata2 nista korg tu,k..huhu.....

so!! kite raya cina hr tu, bp hb ek...xigt plk...tp y cnfirm, hr rabu kan?? smpena raya cina thun ni, family aku ade plan baeeekkk punye, nk smbut raya cina sama2 ngan popo (nenek)...awal2 lg mak aku dh roger (calling2) popo, btau suh bsedia...

"askar2 nk balik ambush ni.."

popo gumbira sakan...ye la, ank cucu nk balik smbut raya cina ngan dia...bkn stakat popo je, kitorg pun sakan gak hepi nk balik raya cine...mcm2 tbyg dlm kpale ni...sronok nk konvoi, sronok nk dpt angpau, sronok nk pkai bj kaler merah....ceh...lbih2 plk...pdhl klu pk bp jam nk kene duk dlm kete spjg balik ke klntn tu, mau muntah awal2...ye la, jauh doowww!! mau 7,8 jam...tp xpe la...bkn slalu leh smbut gong xi fa cai ngan popo...lagipun sian gak kat popo, uncle ngan auntie aku...sblm2 ni ms ry puasa, diorg y dtg umh aku, nyambut ry puasa sama2...siap thn perut weh ms bln puasa....mksud aku, ms siang la...terharu sehhh....syg tul aku ngan famili umi aku y chinese ni...bkn mksud aku xsyg famili abh aku....kang xpepasal plk abh aku slh sgka...bah!! u don slh sgka ye...huhuhu....cuma sempena thread raya cina ni, aku nk bg special appreciation kat famili aku y belah cina ni la...sbb sume2 1 famili sgt2 la sporting...u mlwt i, i mlwt u...waahhh..sweet gitu...huhuhu...so, ape slhnye klu raya cina ni, kitorg plk y g mlwt diorg,kn...chalk n talk,giteww...hah!!slh???ooo....give n take,ye....huhuhuhu...

2hr sblm ry cina, family aku sume dh konvoi balik kelantan...tggl aku ngan anis je y xbalik lg...cisss!!tension tul...sblm ni punye la xcited nk konvoi sama2...alih2 aku keje lg hr selasa....anis plk, hr isnin mlm br bleh dtg kuantan...ye la, die kan start master...mane buleh ponteng suke2...so, nk dijadikn cite, tggl la kitorg bedua y xbalik lg...pg rabu br bleh balik..cet...depe2 sume dh konvoi balik hr selasa....tp, heroin mn buleh menangis!! selaku heroin, aku tabahkn hati..g keje baik2 hr selasa tu....anis plk sedap2 je tdo kat umah..huh!! jeles gile...ikutkn dengki ni, ringan je hati ni nk wat dajal...kejut smpi bngun, ajk teman g opis...pujuk la kengkonon nk ajk bekpes...huhuhu...tp, aku x la sejahat tu....mn smpi hati seorg kakak wat kat adik lagu tu...huhu...so, dgn perasaan kuchiwa, aku g keje cam biasa....balik pn lmbt, dlm kul 6 kot.....atoiii...letihnye..... =(

mlm tu, aku ngan adik nk buat 'something'...kengkonon psediaan u bwk balik esok pg la...hehehe...xdek la hebat sgt pun 'something' kitorg tu...stakat...................

deco kek choc moist y aku dh wat...tp tgk je la....ni bkn 'deco' namanye...ni namanye stakat "campak choc rice secara mbabi buta.." ceh!!failed!! tp xpe la..janji, kek tu siap...hohoho...

nih lg xgune...kengkonon nk wat apple pie....nk bkr mlm ni, esok pg2 leh pnskn je...pastu wat bekal mkn dlm kete...inti dh siap, tp ape punye haprak la puff pastry y aku beli tu, melekat2 xleh bukak...last2, duk dlm peti je le inti die ni...pie epal ntah ke mana...cet!!

nk dijadikn cite, dgn suara y manje lg menggoda, tetiba mlm tu adik bg pndpt...
"kak, kito kelik male ni,nok??"

dlm hati aku ni,
"hoh...gile??? dh la brg2 xsiap lg...ni plk dh kul 10.30mlm...ade gile nk blik mlm ni??"

tpacul la dr mulut aku,
"ok...kemas2, 11.30 kite balik.."

hoh!! aku pn mcm xcaye, aku se'sporting' tu...leh plk aku lyn pmintaan si anis senget ni...hmm...anis pnye la xcaye...smpikn dh smpi klntn pun duk tpisat2 lagi kate xcaye...huhuhuh....tp, mmg pun, kitorg dh pakat, tuka plan dan2 tu gak....bkn pe, ksian plk bl adik kata "nk rs balik wktu mlm..." ololo...siyannye die...huhuhuhu....lg pun, aku xrisau..sbb kwn2 pun sama2 balik mlm tu..kat jln pn msti byk kete y balik mlm tu gak..so, ok la tu...ape lg, bdesup kitorg kemas2 baju...ambik je mn y sempat......

korg nmpk x gmba ats ni??? hehehe..ni bukti kitorg merempit balik kelantan, tepat 11.40mlm...mata ngantuk gak skek...ye la, balik keje td pukul 6lbih...mn xpenat...tp doa byk2...bc bismillah xberenti..mtk Allah selamatkn kitorg spnjg pjalanan balik ni....kitorg mmg xbtau family pn nk balik mlm ni,kengkonon nk wat surprise...tp mmg alhamdulillah, xngntuk pun spnjg balik ni....sbb dua2 duk cbuk blawan ckp...skrg ni br aku duk trase pelik, xpenat ke 2org minah senget ni bckp..dr kuantan smpi klantan, non stop bckp...gilos...tp ade baik gak...xngntuk jadiknye...so, slmt la kitorg smpi kat rantau pjg, keesokan harinye pukul.....brp ek dik??xigt....6 atau 7 pg kot...xigt...huhu...smpi je, wat surprise ckit kat sume2 y ade kat umh.....sesambil diorg duk tkejut beruk tu, kitorg biar je..y penting, carik port u ZzZzzZZZZzzzzzzZZZzzzZZZzzZZZZzzZz..............nnt smbg!!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to ":: edisi raya cina 1 ::"

  1. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 9:33 PM

    kek lagi????????sedap dan gojes rupenye...eh, berani ek awak 2 org pompuan drive memalam buta..tawakal je la kan..semangat nk jumpa famili punye pasal..