:: jom lepas ikan PUYU kat kolam...ngeh3 ::

g kandang tgk kambing, biri2, kebau sume dah...g amik ank ikan PUYU pn dh...ape je lg y blum wat??hmm...tggu nk lepas ank2 ikan dlm kolam je....tu sume ptg punye hal....tengahari tu kitorg balik tdo dl...lepak2 dl, nk cas 'bateri kering' ni...huhuhu...bl dh bgn ptg tu, sume dh get ready....wah...smgt bkobar2 nih!!hehehe....kitorg betolak ngan 2 buah kete kot...mmg kesian la ngan kete y tpilih tu, sbb kene masuk jln kmpung...dengan jln y blopak, blobang2...hahaha...nasib la tu...pas ni kene rajin2 la g kedai tyr, check balancing sume2...nsib baik x g ngan kete aku....huahuahua....

smpi2 je kat kebun, perut ehhh....mulut aku dh tlopong....waduh2...bsrnye kebun bapak aku!!wow!!klu jual ni kayo aku!!hahahaha....xdek ah...tu verse ayt ank derhaka...ank y baik mcm aku ni x kate cenggitu....hehehehe.....cume seyes, mmg tlopong la...bsr gile vavi kebun tu...sayup2 mata mandang...saiz die tu mcm bape kali pdg bola pn xtau la...tp, alhamdulillah....pndai bapak aku manage duit die, wat harta....kene blaja nih!!hehehe...k la...aku tutup mulut y tlopong dr td tu, jln pelan2 nk g ke kolam kecik...hehehehe...moh le, askar2 ku!!!! tgk la abang ningning....besh la die, kene dukung...huhu...ya ampooooonnnn...y blkg skali tu bwk plstik ape???mcm kenal je??plstik mknn???ya ampooonnn...nk msuk kebun ni weiii....sempat lg ko angkut mknn???ceh!!

tgh jln tu, nmpk plk lopak air y kecik....kat cni la abah ngan umi aku bersih2 kaki ke hape....abang ningning pun ape lg, cpt je nk main air....tok pok ogo die pn, rajin je mlayan cucu die sorg ni....diangkutnye abang ningning msuk air....bkn stakat main kaki je, siap main cebuk2 air lg....lg daring, siap nk tggl baju, kononnye nk mndi!!hahaha...abg ningning ni mmg xleh blah lgsung...chumel...huhuhu...

dh smpi kat kolam tu, kitorg xbuang ms...mmg pun plan nk lepas ikan, kan??tukang tuang ikan tu, msti la ank bongsu...saje bg can kat die....die ni pn senget gak...stakat nk lepas ank ikan ni, bleh je rs nye klu trus tuang sekaligus drpd baldi...tp x advnture la kengkonon....stiap 'ekor ikan' tu, die isik dgn gaya lain2...ceh...hareeemmmm tul....huhu...tp xleh la plk kitorg isik gmba kat cni...18sg, noks!!huhu...korg tgk je la gmba ats ni....ni cth gaya melepaskn ikan ke kolam dgn penuh tatasusila dan sopan santun....awwww....huhu

hahaha...sian abg ningning...sbb die pling kecik, sume org wat dajal kat die...angkat die n "CAMPAK ABG DLM KOLAMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" hahahahaha


ptg tu gak, slain drpd ikan puyu, kitorg bwk gak ikan guppy...tgk la, punye la byk kasih syg aku kat ikan guppy ni, siap wat 1 kolam kecik y ala tomei2 khas u ikan guppy ni....hehehe...tp dgr cite, ms musim hujan hr tu, abis ikan2 aku melimpah2 g ke mana pn xtau....almaklum, air naik tggi....sedih plk bl dgr...xtau la ade x y tinggal dlm kolam tu...hrp2 ade....huwaaaaaa......

hehehe...sian abg ningning...dh la td kene agah nk kene cmpk dlm kolam bsr...dlm kolam ikan guppy pn nk kene cmpk gak...huhuhu....diorg ni mmg zalim,kn??hahaha...tp aku konpius tgk muka abg...tu muke nk nangis ke,suka?? hahaha....siyan abg kene sakat dek makcik2 n pkcik2 die y agk mental...huhuhu...xpe bang..ko dh bsr esok2, ko plk angkut makcik kakak ko, cmpk dlm kolam ni,k???hehehe


hmmm...tgk je la budak betuah sorg ni....sronok btul die dpt main kolam...tp jauh kat sudut hati aku ni, bangga dgn abg ningning...die kecik lg, tp die bkn mcm bdk2 zmn skrg, y suke bnde2 bersih je...mksud aku, suke main ps2 aje...nk g tpt2 y ade class mcm shoppg complex aje ke, theme park aje ke...die lyn je ps2 tu seme...tp dlm ms y sama, bleh nmpk y die pn minat pd suasana kmpung...bela binatang pn die minat, msuk kolam pun ok, main kotor (selut) pn die orait...ajk g kebun pun die xcited...aku hrp la, famili aku akn sama2 jg abg ni baik2...biar die blaja kenal khidupan ni mcmana...bkn stakat kene ape itu 'moden', tp jgk ape itu 'tadisional'...bkn stakat tau ape itu 'hidup seng', tp jgk 'hidup sush' y akn jadikan die blajar lebih n bdikari...wawawa...bsr sgguh hrpn aku dkt abg...hehehe...bkn ape, aku nk tgk die mbesar dgn byk ilmu, byk pengetahuan dan byk pengalaman...huhuhu...syg ko,abg!! sbb tu la mkcik tie xtolak ko msuk dlm kolam tu...klu xsyg, dh lama mkcik tie tolak montot ko tu ngan tgn cik tie, biar jatuh menonggeng dlm kolam...slmt.....huhuhu

lepas ank ikan puyu pun dh.....lps ikan guppy pn dh....so, ape je lg?? main kamera la...hehehe...jumpe lg ye!! kat kolam ikan patin plk..hehehehe...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to ":: jom lepas ikan PUYU kat kolam...ngeh3 ::"

  1. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 9:44 PM

    kenapa x campak betul2 si sape tu, ningning..haha