~ berkongsi cerita ngan adik2 ~

"due date edisi raya cine 3, rabu 2Mac tau.."

mcm tu la kata2 warning UTK AKU! drpd minah senget si anis manjalara...huk aloh....xmenakutk lgsg.... geli ketiak aku ni ade la...heh!! sbg insan merdeka, aku wat xlyn je..abaikan!!hahahaha....so, ni la hasilnye...entry psl lain...keh3...

dh lama aku xbcerita psl kenangan dulu2,kn...hmmm...bl tringat blik, msti slalu wat kite tsenyum,kn...tp mslhnye, xtringat pun cite dulu2 tu cmane...so, nk senyum cmane.....tul x?huhu...tp, la ni kbtln aku tringat 1 cite....pendek je la,ye...best pn x....tp boleh la utk aku cite kat ank cucu esok2...huhuhu...

lokasi : kg gual to' deh, rantau panjang, kelantan..
lokasi secara detail : tangga umah cik (jiran aku)..
umur aku ms ni : 5 / 6 tahun..

cite ni psl pbualan 2 org budak tomei2 kat tgga umah cik...slh sorg y tomei tu msti la aku..huhuhu....ms ni sbnany aku ngan sorg cucu cik tgh duk kat tgga....bese la, borak2 hal org pempuan...tetiba nk dijadikn cite, ade la 1 famili ni dtg...ooo..rupe2nye sedara mara cik y dtg...aku wat xtau je...sbb xkenal...xpenah tgk pun...so, diorg xglemer kat mata aku pd ms tu...jd, boleh diabaikn!hohoho...aku pn main2 daun kat ats tgga tu...skali skala borak2 jap ngan mmbe aku td tu......

tetiba, sorg budak ppuan dtg kat tgga tpt aku ngan mmbe aku td melepak...aku agk, sebaya kot ngan aku, sbb sama pendek je ngan aku...cume ms tu aku pakai baju bese2 jah..almaklumla...duk kampung je...bolok la...tp xdek la smpi mcm bdk tbiar xdek mak pak,ye...huhuhu...si bdk ppuan ni plk, bleh thn cntik pakaian die...ye la..nk jln umh org,kn..kene la lawa2 ckit....nk dijadikan cite, die dtg dekat ngan kitorg...sbg heroin, mesti la aku kene lyn die,kn....so, bborak la kami....smpi 1 part...........

aku : umoh duk mano..

dia : kota bharu...[dlm hati aku : mano tu.....]

aku : mano tu??? [naif nye aku ms ni..sob2...]

dia : bandar... [dlm hati aku : ooo...anok oghe kayo...patutla baju dio come...]

dia : awk org luar??sy org luar..[dlm hati aku :nate gapo tu??? serius, ms ni aku xtau ape mksud die..blank!!huhu..]

aku : oram luar tu begapee... [aku try ckp mcm dieeee...huhuhu]

dia : sy xduduk cni..sy duk tpt lain..kat kota bharu..jadi sy orang luar.. [ms ni aku cube fhmkn btul2 ape die ckp....hmmm...aku mmg pandai, sbb aku dpt phm ape die ckp..]

so!!dgn yakinnye aku pn jwb....
aku : x..sy org DALAM....

aduhhh...malunye aku............................................................................huwaaaaaaa.........aku xtau pn y kat dlm dunia ni, xdek istilah 'org dlm' klu kite mmg duk kat tpt tu...huwaaaaaa....aku malu....malu gile bl tringat balik....sob3...tp dulu,ms kejadian ni, aku xmalu la...sbb aku xtau pun y aku slh!!hahaha....
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "~ berkongsi cerita ngan adik2 ~"

  1. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 9:32 PM

    orang dalam??????????????bunyi macam kabel utk mintak keje..haha