~~ bedtime stories ~~


seumur hdup aku, xpenah plk aku ade bedtime stories...seigt aku la, mak ayh aku xpenah pun cite pape ms ank2 diorg ni nk tdur...aku rs diorg sndiri pn xpernah tpikir nk cite kisah ape2 je la bl ank diorg nk tdo...bkn ape, rsnya xbyk pdedahan psl bnde ni d kalangan parents ms zmn aku kecik dolu2...mat salleh la kot y biasa dgn bedtime stories ni...xtau la btul ke x, tp klu tgk cite omputih, sokmo la tgok mak2 ayh cite kat ank2 diorg sblm tdo..tp xtau la kot2 dlm cite je,kat luar tu hareeemmm diorg nk cite,kn???huhu....

tp bgus sbnanya budaya cite stori mori kat ank ni sblm tdo..aku sokong...so,sape kata sume budaya omputih tu xbgus?? ade jgk y elok...contohny y ni...aku salute la dkt mak ayh y leh luangk ms u bcerita dgn ank2 diorg...slain drpd eratk hub parents ngan ank2, boleh jgk luask pengetahuan ank2..ms ni la nk bg input pd minda ank2...bg bkembang ckit...stori mori la psl pape pn...xselalu pn xpe, bak kata p ramlee la...kaddang,kaddang...huhu

tp!!!xdek psl la klu korg duk kampung taraf 2 stars,tp nk cite psl cinderella je sokmo, kan noks??huhu..cite la gak psl cite2 dongeng y kite sndiri penah dgr ms kecik2 dl...blambak....contohnye psl...bwg putih bwg merah..pak pandir...pak kaduk...kancil menipu buaya....pastu ade 1 cite tu, ttg monyet y tamak....smpi skrg aku igt lg dialog y buaya (kot) ckp kat monyet, "awas,monyet!!" hahaha...tp korg xphm kot apesal aku ketawa....hahaha..tu la..sape suh lahir zmn moden sgt..xpasal2 korg xtau psl cite ni...huhu...tu blum lg psl cite gagak nk usaha mnum air drpd takar....blum lg cite psl buku teks aku ms drjh 4 kot...klu korg tau la, psl laki ni y baik hati,tp kepala die bentuk labu....hmmmm...xtau??? kasihan.....huhuhu.....

ok la...penat dh mnggelegak...upssss....penat dh mgelakk korg....smpi lupe dh ape aku nk cite...huhuhu....tp xpe la..at least aku ade idea...nnt aku try usha cite2 dongeng melayu,aku share ngan korg,k....bkn ape,xslh u kite kenal ape kisah dongeng negara kite sndiri..xde la asik2 tau psl cinderella je, thumbellina la, snow white la.....nnt la,k...hehe...

oleh sbb aku pn dh lupe ape aku nk cite, so aku trus cite psl 'bedtime stories' ni la,k...sbnany gmba y aku tnjuk kat korg kat ats tu, adelh cover buku....aku suke sgt2 buku ni....nape tajuk die 'bedtime stories'?? ntah la,aku pn xtau...pdhl bknnye ade cite dongeng ape pn dlm tu...xsesuai pn nk bc kan kt ank2 sblm tdo...tau nape??sbb cite psl antu...tp cite lwk + bodo ckit2 la...huhu...aku mmg syg gile2 buku ni...klu ade org offer nk beli 1k pn,tobat aku xkan jual...tp klu org offer 10k......hehe..hehe...hehe...aku rs aku g potosetet awal2 kot..pastu jual la gak kot...hehe..hehe..lepas wat kenduri walimatul urus aku...hohoho....

k la...meh aku cite psl buku ni,k...ade la dlm 5,6 cite kot dlm buku ni...bkn bersiri,tp cite lain2...tp sume2 aku suke...sbb tiap kali lps aku bc satu2 cite tu,msti reaksi aku gini...

"ngek tul...hahahaha"

"beeeeengong!!hahahaha"

aaaa..gtu la reaksi aku...ade lg sbnany...tp tkut klu aku tulis, tahap keganasan bahasa jd mkin btmbh....huhuhu..elok2 18sg, jadi 81sg...huhuhu...so,xyah la aku cite lbih2...tp xtau la kot2 aku sorg je y syok sndiri gtu..huhuhuhu..meh aku kenalk pelukis cite ni..name die lambok...walaupn adik bradik aku sokmo maki lukisan die,sbb hudus, tp aku suke..ailike..huhuuhu...mgkin sbb aku xtgk lukisan sgt...aku suke tgk isi cite die..bl dh cite die best, so lukisan tu dh jtuh no 2...xmcm adik badik aku....xdak feeling nk bc klu lukisan xlawa...huhuhu....

klu korg tgk lukisan bwh ni, xsure la plk aku, adkh ini rupe gerangan si lambok ni...aku saje jah tepek gmba ni..nape pn xtau..saje...huhu

k, meh aku share 1 cite y ade dlm buku ni,k...episod : tetamu...hr tu adik aku dh aja korg cmane nk tgk gmba besar2 dinasor,kn??huhu..so,pndai2 korg la u usha cite katun ni smpi abis,k....nnt aku tggu korg komen.. kalu sume komen2 tu tahap


"ceh...cam hareemmmm' ,
"haktuihhhhhh",
"haprak gile....." ,
"buang ms aku je bc"

so!! dgn rendah dirinye aku xbg dh la cite y ke 2,k...huhu...aku pn reti malu gak...cite lebih2,skali cite thp xdek star...hahaha..k la,slamat mbace la.k....kutuk la klu korg nk kutuk pn...jika itu bisa mbuatk gelora jiwamu puas....huhuhu...tp 1 je la....

"ade mak KESAH,noks???"hohohoho....

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

1
2

3

4

5
....abishhh....
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "~~ bedtime stories ~~"

  1. HaDrullaDtFi says:
    March 14, 2010 at 9:45 AM

    weeh.ak pon minat bace citer ni dulu.ak dop tau la sapa penulis tp yg benonyee mmg lukisan die buruk gile.tp jalan citer beezz la..seram2 lawak gitu..dl ak penggila majalah APO?,alah sm mcm majalah UJANG 2..ak rs penulis yg sama la kot..hehehe..da xingat laa..seme majalah ak da kena bakar..bnyk sgt..huhuhu..

  2. onniye*occuke says:
    March 15, 2010 at 8:53 AM

    hahahahah...penulis die ni, suke putar belit cite..hahahaha...bengom je..tp ok la..sempoi kn..hahaha