sbtu y xtau bl..huhu

hr sbtu br2 ni [br ke?mcm dh lbih 2bln...hehehe] aku ngan adik dh plan nk g kuantan...dh jnji ngan kedai kete tu,nk tuka seat kete(name kete akak:ViA)...nk tuka amik seat belt...hah??slh?? ingrish ku slh??huhuhu...kecoh la korg...huhu..k la...k la...tuka amik leather seat...so, pg tu lps bekpes kitorg pn cam bese la..rempit ala sopan g kuantan...smpi je kat kdai tu......
hoh!! br je lgkah sbelah kaki msuk kdai ni,mata kitorg dh leh tgkap dh 'sesuatu' ats almari kaca kdai tu....hahahaha...aku pnye yeay...yes!!yes!!! kitorg wat bodo je kat sape2 y ade kat ctu, trus je g kat lemari tu..ye la...mmg cnfirm2 dh itu kitorg pny...xyah tny tuan kedai pn xpe,mmg yakin 200%...sbb kaler itam...benang merah...soheh2 kitorg pny...lalalala...so,ape lg..kitorg pn g dkt, usha....pastu.....

yes!! dgn yakinny kitorg dh bsuke2an, bgumbira2an amik mendalah tu...dan bgmbr!! tuan kdai pn xckp pape pn...ye la,mmg kitorg pny,kn....huhu...tp btul la kata org tua2..jgn tlalu yakin....huhuhu..rupe2nye bkn kitorg punye!! hahahaha...gile ah..dh poyo gile amik gmba, rupe2ny bkn kitorg pnya...hahahaha...mmg ms amik tu kitorg dh konpius skek...sbb nmpk mcm tmpt ltak tgn...bl ms plk kete aku ade tpt ltak tgn??tp tu la, redah je...kengkonon rs uncle tu mmg nk bg free gift ke..hohohohoh...tp xpe..heroin mn leh malu....tgk adik tu..rilek je die bgmba...baju pn lawa,tp dh hilang...appadaaaa...huhuhuhu


k la...bl dh 'konyo' sbb y td tu bkn kitorg pny, dgn rs rendah dirinye kitorg menapak g tny unc tu...mn kitorg pnye....xsaba nih...huhu...unc tu tnjuk la kat 1 kotak...tu dia...kali ni konfiden dh la, sbb ade tulis 'matrix', 'black' , 'line red'...cnfirm dh tu...so,ape lg??koyak sama itu kotak!!! serang!!!!!!!!!hahahahahaha

ms mule2 kluakan dr kotak tu,konpius gak aku...ni kalu dh psg,lawa ke x ek...kjap rs ok,kjap rs x ok..bkn pe...hrga aje pn dh >500 hengget....klu xlawa,syg tu...huhu...tp,lama2 lps aku menung sat, pikir, membuat penaakulan mantik, aku rs ok....kalu nk compare dgn jenis y 1 lg, y mgelembung tu, baik y ni...so,ok la unc..u leh start wat ye.....

hmmm...smtr tggu diorg cabut sume kusi y ade dlm kete aku tu,kitorg lepak la dl...carik pape dlm kedai tu y leh bc ke..leh hilg boring...hmm...ade paper,tp y smlm pny kot...bedal je la...asalk leh wat hilang busan...

ni la rupe ViA aku, bl dh rongak dikerjakan unc tu...huhu...kosong,nyah....xdek pe y tggl...tggl raket ngan stereng jah..hohohoho..hmmm..ni kalu wat prebet sapu amik bdk2 lps abis skolah ni cantek gak ni..rmai leh skali angkut....huhuhu...
sesambil unc tu duk cbuk psg, aku ngan adik pun cbuk gak....cbuk tgk..huhu..bkn pe,spy diorg wat btul2...mklumla, tuan punye ViA duk dpn mata...so,die xleh wat ala kadar je....kdg2 tu aku g dkt gak dgn diorg...nk tgk gak cmane die wat....bleh je klu aku ngan adik nk tggl sbnany...kuantan parade pun dkt jah...10 min jln,dh leh smpi...tp xpe la...aku nk tgk cmane diorg wat.....nk kutip pengalaman....klu aku xtgk, aku xtau pn y diorg akn tebuk seat ViA aku...hohoho..gtu caranye,ye....huhu...bsungguh aku tgk....smpi senget2 aku skodeng..huhu


eeyeaaakkk....ape ni??hahaha...klu korg tgh mkn,sori la ye...huhu...ms aku ngan adik duk bosan2 tggu,kitorg g la jln2 dpn kdai...tetiba adik suh aku tgk dlm longkang kdai tu...mak aih....wlupn longkang tu leh aku kategorikn dlm golongan hazabedah sbb busuk + kotor, tp punye la byk ikan guppy dlm longkang ni...sku ngan adik pn ape lg...duk usha sepnjg longkang kat kedai y sederet tu....mak aih....punye la byk ikan guppy..beriok2....korg tau ke ape tu??klu xtau,tny anis...huhu...aku dh start weng dh ms ni...hahaha..mklum la,aku ngan adik dh la gile sungguh kat ikan guppy...ye la,kat kdai jual singgit sekor...xpun 2ekor = 2.50....dpn mata ni,FREE!!!!beratus2 ekor plk tuh...hahahaaha...wyr dlm otak aku dh start longgar dh seme....dh xleh pk pape...hahahaha...cube korg usha gmba ni btul2..nmpk x ikan2 guppy???



hahahaha...xleh jadik nih....bl lg nk merasa dpt ikan free,kn???idea..idea.....cmane ek nk tgkap ikan ni....aha...ade 2 bekas air mineral dlm kete...adik bg satu sorg,mnum cpt2...nk wat bekas tgkp ikan...hahahaha...malu???ahhhh....tolak tepi...heroin xleh malu seh....heroin mmg kene wat bnde2 nakal skek,kn??hahhaaha...suh adik,adik cam malu...so,xpe la...aku xkire dh ade org ke x ms tu...aku wat xtau je...dgn penuh ketenangan d hati,aku pn slow2 bongkok....kene slow..sbb aku pendek...berat plk tu...kang bongkok laju2, jtuh plk dlm longkang sbb tarikan graviti kuat..hohooh...btul ke hukum fizik aku ni??huhuhuh...mule2 tu adik duk gelak gak...aku tau,die malu...mklumla,kakak die wat kije2 gini...huhuhu...ade ank india kat kdai bengkel sblh pn ckp kat pak die gak kot....sbb aku dgr ala2 die ckp "ane ato ape ama andre onne IKAN tonne namma "....ntah...aku pn xphm, tp dgr IKAN tu,mmg cnfirm la die ngata aku tu..huhu...xpernah kot org wat keje gini...huhu...tp xpe, aku wat xtau je....jnji niat tcapai...huhu...dh 3,4 kali aku cedok dlm longkang busuk tu, adik mcm tringin...kat muke die tpncar cahaya xcited nk try..huhu...so,aku bg can la gak kat die...huhu


tu dia...muka malu2....usha dl ade x org lalu..hohoho

akhirnyaaaaa....
hahahahahahahaaha


eceh...lama2 xcited plk die...xdek malu2 dh..huhu...siap leh posing lag haaaa.......tnjuk hasil tgkapan die y leh thn mantop tu..huhu...xmalu ke dik???hahahhahaah

hmm..ni la die hsil tgkapan kitorg bedua...korg nmpk je mcm ceno'et...tp byk sbnany...klu xsilap,kitorg bjaya tgkap dlm 60 ekor eh,dik??pergh...lumayan tu....huhuhuhu.....busuk longkang tu dh cnfirm2 melekat kat kitorg...tp xdak hal...siap dh plan, nk tuka alas kaki kete aku nnt,nk tuka kat kdai ni gak...sbb nk tgkp ikan lg...punye la xcited leh tgkap ikan free...hahahaha....xdak kije tul 2 minah senget ni...hohohohoh...

k la, perut pn dh lapa ni.,.dr td dh mcm dgr lagu 'biarlah rhsia' dlm perut aku ni...sblum die btuka jadi lagu 'dondang dendang', baik aku g soru dl....so dik,jom la kite....ade 1 kdai je..kdai mamak...aisey...guane ek...tp tawakal je la...mdh2an mmg btul islam...kalu mamak tu tipu aku, jage la ko....kite jmpe kat akhirat...huhuhuhu...guane aku nk eja nama kuih ni ek...wardeh??wadeh??lelebih kurg la...ferebet aku ni...adik dl pn die xsuke kuih ni...kuih ni dulu haram msuk tekak die, tp la ni die dh ok...kdg2 tu klu ade kdai y wat ok,adik mkn lg byk dr aku kot....huhuhu...gud, mai adik...hehe

dh siap mkn tu, aku ngan adik patah balik g kdai..sbb ms nk g mkn td, diorg kata dh nk siap...so, hrp2 dh siap....guane?siap?xsiap???dup dap dup dap dup dap


hahahaa....siap akhirnya.......alhamdulillah...lagipn aku dh booking tiket cite adnan sempit....kul 3.30....so,mmg canteeek la klu dh siap....klu korg tgk kat gmba ats, nmpk x alas kaki y kaler merah???aaa....tu br y tipu2 je tu....nnt lps ni,aku igt nk tuka y tu plk...so,simpan duit dl, 200...pastu br touchup kete plk,isik sticker plk...huhu..tp xnk ah sticker merata....,xnk bg kete nmpk murh..nk y simple,tp nmpl xclusive..hehe...gaji bln 5nnt kot..i'Allah....s/u ku, tlg tulis dlm buku 3x5 k...hehehehe....k la, lps byr tu, kitog nk g tgk wyg plk....kat mn??ecm...huhu....

ms kitorg smpi ecm tu,dh pukul 3.15 kot...nsib baik tiket dh beli ikut maybank2u, so xde la kene beratur...org rmai gile ms tu...smpi je kat ctu, aku trus g kaunter amik tiket...org lain muke bengkek je,sbb diorg bratur pjg...aku leh dpt trus..tp korg jgn slh sgka plk...aku bkn potong q...mmg ade kaunter khas u amik tiket y kite dh booked @ dh beli ikut tenet....psl org2 y pndg aku dgn pndangan y agak cengeng tu, aku abaikn..ape hal lu??gua dh beli,wat???huhuhuh...tp kan, ade 1 lg mslh...cite nk start kul 3.30,tp aku xsmyg lg...aisey...aku pn ape lg, blari turun escalator, g crik surau......nsib baik kitorg bwk kain smyg sndiri...org pn xrmai....so,leh trus smyg....tp 1 je la y wat aku xpuas hati ckit dgn kead surau cni...tp, sbnany ni pndpt aku ttg majoriti surau kat sluruh mesia y aku penah g....


aku saje suh adik amik gmba ni...korg tgk la sndiri kain smyg y blonggok tu...aku leh agk,mgkin pengurusan ecm ni nk bsuh....aku xdek mslh ngan hal tu...bgusla klu pengurusan tu amik berat ttg hal2 mcm ni...cume, bl aku tgk kat kbykn surau, sume org xsama2 tlg jg kead surau..knp aku ckp mcm ni???dh lama sbnany aku nk tegur psl hal ni...kat smua org...xkire sape,tmsuk dr aku sndiri....trus terg,aku ckup mrh dgn 'org ppuan'...ksr? aku rs lg ksr klu aku sebut 'muslimah'....aku bgga sbnrny bl aku g surau mn2 shoppg complex ke, ade rmai bdk2 muda, org2 tua y g smyg...so dlm hati aku ni, ade rs bgga...rmai lg org y xlupe smyg...alhamdulillah....

tp, rs bangga aku tu btukar jd sedih....sbb aku dh lama perhatikan, kbykn org ppuan y dtg smyg ni besenye xbwk kain smyg...y tu xde mslh,sbb sume surau biasany akn sediakn kain smyg...mslhny, aku tg org ppuan ni, pndai amik kain msyg, pndai amik sejadah, tp xtau nk simpan elok2...sejadah tu lntak ats lntai dgn senget2...klu lipat pn,mcm xpernah 'pandai' lipat...kain smyg tu lg la...mls sungguh nk tlg lipat...perenyut2, gulung2, dh...siap...adoila....pada aku,ppuan mcm ni, SGT2 LA PENGOTOR...sori la klu bhs aku ni ksr...tp tlgla hormat ckit kain smyg ni...korg guna u smyg....so,tlg la jg...sush sgt ke u lipat elok2, gantung @ letak elok2..sush sgt ke?? >10 min ke lipat tu???klu aku tgk pkaian sorg2 y wat keje bodoh mcm ni, mak aih...sorg2 bgaya...baju lawa....slua lawa..tudung lawa...mekap bagai,punye la cun..tp syg....aku xrs org ni lawa pd mata aku...dlm hati aku, "org mcm ni pengotor"...

klu org tu org y bgus, pembersih kat rumah, kat mana2 pn die akn jd pmbersih....wlupn pkwe die xnmpk, die akn tetap jg....so, klu ppuan ni dtg u jmpe pkwe, tlg la jgn tjumpe dgn aku dpn2 mata...aku akn kata, ksian laki ni...hrp je mkwe lawa, tp pengotor....sori,mmg teguran aku ni agk ksr...adik pn tahu, aku ckup mrh bl ckp psl hal2 ni...sbb hal ni jadi bkn kat 1,2 surau..bleh d katakan d smua surau y aku peg...aku x kata aku baik, tp sbb aku sedih tgk kead mcm ni la, kdg2 aku cube la spend ckit ms lps smyg, u tlg kemas ckit..klu adik ade pn, aku mtk adik tlg....sbb klu aku xtlg, sape lg y nk tlg...sedih aku tgk kain smyg xblipat, busuk, dcmpk merata..mcm xdek nilai je....sedih,mmg sedih...

islam suruh kite jg kebersihan, tp.....sikap kite xmggambarkan pun ciri2 mcm tu..ye, mmg aku admit, org msia mmg sush nk jg kebersihan...aku xleh nk bukak mata sume org, tp aku bhrp la, adik2 y bc ape aku tulis ni, leh ade kesedaran psl hal ni...klu pn kite xmmpu tegur org lain, xpe la..asalk kite x wat mcm ni...tnjuk la cntoh y baik u org lain,k...lipatla elok2...simpan d tpt y dh dsediakn...dan klu ade ms lbih,tlg la lipat y mn2 xblipat tu...kdg2 pahala tu seng kite nk dpt, cume kite y xsedar...klu adik2 akak leh jg semua ni, lega hati akak rs...terima ksih sgt2 dr akak...eceh,mcm aku plk wakil surau...huhu...


dh siap smyg, aku ngan adik blari balik smula g tgk wayang....waaa....hall besar...mgkin sbb cite baru kot....aku dh plih seat blkg skali [ye ke dik??] tgh2....wlupn msuk lmbt ckit,tp xpe...still sempat tgk dr mula...hehehe...best gile lyn cite ni..gile sempoi...ayat y die guna dlm cite ni mmg btul2 mcm y kite ckp dlm kehidupn kite tiap2 hr...xde la mcm sesetngh cite tu...xlogik lgsg... 'smpi hati kau melakukan ini terhadapku, watu..." "mengapa ini semua harus berlaku pd diriku?" "mengapa aku y harus menanggung semua kesakitan ini?" adoila....aku dgr pn dh penat..realistik la ckit....ade ke org ckp gni zmn2 skrg ni??adoyai...aku xleh tgk cite2 y guna bhs mcm gini...penat aku dgr....huhu..pdhl leh je kata 'smpi hati ko wat gni kat aku,ek??' , "knp la bnde2 gni jd kat aku'...huhuhuhu...suke2 je aku g bg ayt aku sndiri,kn..hihihhi....



dh abis tgk cite adnan sempit tu, kitorg plan nk balik dh...tp tah cmane,leh plk g usha kedai kete lg...huhuhu....saje je nk tnjuk kat korg, antara aksesori y diorg jual kat kedai2 kete....kedai ni nmpk mcm mewah,kn...mule2 dulu seriau gak nk msuk..nk msuk sblh kaki pn takut dl..tp sbnany ok je..hrga pn lelebih kurg je ngan kdai2 lain...hehehe


tujuan kitorg msuk kdai ni, nk usha alas kaki smbil2 tgk alas u isik ats dashboard....lawa2, tp kitorg xminat u beli...sbb meriah plk nmpk..mcm xsesuai plk ngan kete aku...xnk la nmpk meriah sgt..kang nmpk cam kebun plk...huhu..wlupn xjadi beli, posing ttp posing..huhuhu..dr 1 kdai ke 1 kedai, xsgka plk dh nk msuk maghrib..gtu la aku ngan adik...kalu msuk kdai kete ke, kdai ikan ke, kdai baju ke, mmg xsedar..lain la klu msuk kedai bunga...xsmpi 5min, cnfirm dh kuar...hahahaaha.....ms ni dh penat gile dh...br la trase lapa...so, g giant pn ok kot...smyg +mkn+balik....so,kitorg mkn ape ek??jom tgk....aku xigt ape ke nama ns ni...nnt adik tmbh la ek...huhu...so,jom la cucik mata...hehe


ns adik - ns ayam spesel...spesel la sgt...weekk!!
ns akak - ns greng portugis..sgt sedap..dan sgt byk utk org usus besar cam akak..kekekke

nmpk sgt muke penat....smpi kene topang pipi y berat itu...
hahahaha
[gile ke aku ni,kutuk dr sndiri??huhuhu]

driver - memakai baju y sudah hilang dr pndangan mata....
ntah2 kene curik dek mamat bangla tu..hahahah
huh...sush2 je beli baju,...alih2 hilg...cet..
(bangla tu minat kt adik, camane nk wat..haha)
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

8 Response to "sbtu y xtau bl..huhu"

  1. Serikandi Mujahidah... says:
    March 30, 2010 at 8:32 AM

    apan..kete pe tu?mcm ensem je..leather seat smpi 500??/mhal tu...

  2. onniye*occuke says:
    March 30, 2010 at 8:54 AM

    tini, kete mtrix..heheh...ensem ke macho??hahaha......leather seat mahal..ade jenis leather gak...kne la amik yg tbaik,kn...bkorban skit..hehe..utk long term pnye..

  3. onniye*occuke says:
    March 30, 2010 at 1:05 PM

    kete tu chomel ikut tuan die..hehe.hehe
    y ikhlas, akak =)

  4. intaq says:
    March 30, 2010 at 2:31 PM

    apan...rndu mu..huk3

  5. onniye*occuke says:
    March 30, 2010 at 2:43 PM

    wekkk...jom kwn2, kite muntah rmai2...

  6. onniye*occuke says:
    March 30, 2010 at 2:52 PM

    taq: jom la taq, wat reunion c3 nok???hehehehe

  7. onniye*occuke says:
    March 30, 2010 at 10:29 PM

    jom2 wat reunion....gambang waterpark...huhu...

  8. onniye*occuke says:
    March 31, 2010 at 7:43 AM

    ala akak ni...sebuk je die..hahaha..bukit merah la..haha