~ berkongsi cerita ngan adik2 ~

tahun kejadian :
hujung 80an...

lokasi :
rumah aku kat kuarters balai polis benta, lipis..

umur ms kejadian :
7/8 tahun...xigt maaa...

ce citer...ce citer :
mcm ni citenye....adapun 1 hr tu, abah aku tgh lyn cite p ramlee....ms ni aku xtau mn sume org pegi, sbb cume ada aku dgn abah aku je...hmmm..bl igt2 blik, klu xsilap aku la..ms ni mlm kot...so, sume org mgkin dh msuk tido...y aku ni, awat x tdo lg?? "hello ppuan...ms ni engkau br skolah rendah tau..ptutny ms2 sume org dh tdo ni, engkau pn ptutnye tgh bdengkur, ppuan oiii..." waaahh...slambe je aku mrh dr aku sndiri...utk kesalahan ntah brp puluh thun lps plk tu...huhuhu...


nk dijadikan cite, dua2 ank beranak ni tgh syok la mlyn cite p ramlee...si ayah duk ats kusi...si ank plk duk ats lantai je..amboi bapak...duk tpt empuk ye...ank duk ats lantai je ha...tpt 'flat' tu..kertu dh montot, pak...huhu..tetiba blaku la 1 situasi bila si ank g mengendeng dkt bapak, sbb nk btanya sesuatu pd bapaknye.....

ank : bah..nok tanyo so karo..(1 perkara)

bapak : go... (bkn abah aku suruh 'go @ pergi'...'go' tu di dlm bahase luarnye adelah 'begape die'..huhu)

ank : oghe pelik la bah...bakpo zame dulu, sumo warno cekelat...oghe warno cekelat.. rumoh warno cekelat..pokok warno cekelat..daun pokok pun warno cekelat...(smbil aku tuding jari, tnjuk kat cite p ramlee) tp skaghe ni, sumo doh ado warno...pokok tok warno cekelat doh...bate pokok jah warno cekelat...daun doh ado warno ija...rumoh lo ni pun ado warno mace2...bakpo dulu sumo warno cekelat jah,bah????pelik...

bapak : ?????????????????

hmmm......aku xigt dh ape y abah aku jwb...n aku sure gile2, abah aku pn msti dh x igt dh psl ni..tp aku mmg igt sgt2....smpi mati pn aku rs aku akn still igt psl ni...malu gile aku rs, sbb leh tny abah aku psl bnde ni...huhuhu..msti panik abah aku, duk mikir cmane la nk jwb soalan thp 'hmmmmmm' drpd anknye y sorg ni...huhuhu...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "~ berkongsi cerita ngan adik2 ~"

  1. Khairyna says:
    March 11, 2011 at 3:33 PM

    mmg dah sah, ning2 mmg anak sedara makcik tie..hahaha...sbb soklan yg sama juga ditanya tp bkn pd abahnya tp ibunya...huwaaaaaa jenuh nk cari jwpn...na jwb...dulu miskin takde color..hahahha...blh ke jwpn tu????huhu

  2. onniye*occuke says:
    March 12, 2011 at 10:54 AM

    ohhh abg ning2...kite mmg sehati sejiwa....ni y mkcik tie mkin syg ni...hehehe..na, ok je jwpn tu..tp doa la abg xigt bl dh bsr esok2...kang die plk gelakk kite...hahaha

  3. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 9:28 PM

    sel2 otak awak memang cepat membiak..haha