:: edisi raya cina 5 ::


akhirnye ade jgk 'ending' u episod raya cina ni...hazab tul nk buleh ngabihkn 5 episod...huhu...klu ikutkn bebudak skrg y kaki hadap intenet, mgkin kjap je kot leh abiskn 5 episod ni...tp bg aku y bizi ni, 5bulan le nmpk gayanya br leh abiskn 5 episod...hehehe...kpd anak2 ku y bkl lahir nnt, hangpa tgk la cmane mak hang smbut ry cina...mak pakai baju merah 1 famili,nak..hangpa jgn jeles ye...huhuhu...

sbnany smbutan raya cina ni lelebih kurg je ngan sambutan raya aidilfitri...nk2 plk klu cite psl cina kelantan....klu tgk mknn y diorg hidang ms hr ry tu, kite pun leh konpius...ni raya cina ke, raya puasa??almaklum le, cara hidup org cina kelantan ni lebih kpd cara hidup org melayu...mkn pkai tgn...pakai kain batik....takat budu, petai, jering tu, eceh....bak kata org, x 'tkial2' la depa nk mkn...ckp melayu pun fasih...kdg2 lg fasih drpd org melayu sendiri y kengkonon kokesen, duk bandar le konon....ckp melayu pun wat2 pelat...haktuiihhh sgguh...heh!! bbalik psl smbutan raya cina ni td, famili aku awal2 lg dh order mknn y sgt2 la familiar di kalangan kite org melayu, walaupn sbnany ni smbutan raya cina...korg mesti nk tau ape die mknn tu,kn....

amacam....mcm biasa mkn,kn??terasa mcm hr raya puasa pn ade gak..huhu...mn la x menitik air liur aku ni...korg tgok je la, dh le ade nasi y nyum3...ade plk aym goreng rempah...gulai aym pn ada...telur rebus ada...ikan kering ada...waaahhh!!! otak aku xbleh bfungsi!!! cpt la raya cina dtg lg....huhuhu....

lps isi perut, otak aku dh buleh bfungsi balik smula...dh boleh nk 'programkn' aktiviti u spjg hr ni...hehehe...xdek ape y best sgt pn sbnany spjg hr tu...namanya pun dh raya...op cos la kite mkn n mkn n mkn lg...pastu tlg lyn ckit2 org y dtg beraya..normal la tu,kn...tp secara ringkasnya, diari hari raya cina kami sekeluarga hr tu adelah..........................


::::: org2 bujang kutip angpau :::::

hohoho...op cos ni la part y pling best ms hr raya cina...kutip angpau....dgr pekataan angpau tu je pn dh leh wat snyum smpi tlinge...kehkehkeh....segala jenis feeling ade ms nk kutip angpau ni...ms turn popo nk bg angpau, suasana jd sebak....mn x nye,popo aku ni jenis sesnsitif...pantang ank cucu cium die, msti air mata die ngalir....tp y peliknye, cucu2 die haraaaammm xde sorg pn nangis sama....hati "kaldu" tul sorg2...tau nk ngap angpau je...shilakeee tull...huhuhuhu...ms 'mama wali' nk bg angpau kat 'uncle thong' aku plk, udaaaahhh...dh jadi mcm rancangan lwk plk...korg tgk je la gaya uncle aku tu nk dpt angpau...beria noorrr...mcm nk menyembah maharaja china pn ade...abis 1 umah duk gelak mengekek...tu blum lg cite part husben wali g sound dia...utk pengetahuan korg, uncle thong kesayangan kitorg ni dh sezen dh...umur pn dh nk senja...tp lom kawin2 lg, sbb nk jg popo...jd, ms nk trima angpau ni, die sorg y pling "DEWASA"[keh3] duk bratur nk terima angpau...alih2 husben wali g sound : "expired doh ni..." hahaha....wat de kentut tul...huhuhu...


::::: ber'posing' dgn angpau :::::

bl dh dpt angpau tu, xsah la klu x'posing' dgn angpau,kn??? tp, awat korg bgamba x ajk aku???hmmm....ni y aku hangin nih!!!aku mn??mn???

tu diaaa...heroin sudah turun....see??see??hehehehehe.....kejap lg ni nescaye akn ade la muka aku dlm next next next photo,kn...ailoikeee....hahahahahaha...



::::: mjadikan pokok sbg mangsa..huhu :::::

pokok ini!!!

haha...1 prop, tp 3 model...cume dlm rmai2 tu aku la y pling xcomei...so, gmba aku duk last!!haha...wlupn siyan pokok ni jd mangsa, tp glemer gak dia..sume pakat nk bgmba ngan die..hehe...bese la, dh namany raya cina...klu raya puasa, sume duk cbuk ngejar posing ngan ketupat plk,kn...hehe...


::::: posing NGARUT!! :::::

ntah la....xphm tul aku ngan ank2 pok ogo (sebutan abg ningning) ni....klu bab posing ngarut, serah je kat depa....xkire ms, xkire tpt...kat dlm rumah pun jadik........

kat luar rumah pn jadik....SENGAL!!!

hahahahahahahahaha.......gmba ni mmg cukup misteri.....hanya kluarga aku je y tau ape jadi dgn depa bedua lps pose y ni....nk publish xbleh, sbb dh msuk kategori 18sg...cukup la korg hayati riak muke depa bedua...ape jd lps tu, "BIARLAH RAHSIA".. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha......
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to ":: edisi raya cina 5 ::"

  1. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 9:25 PM

    knapa2 dengan gambar last tu??ce cite...alang-alang dah letak gambar tu, jangan buat pembaca tertanya2..hahahaha..

    sampai 5 edisi raya cina ni..sy terbaca edisi terakhir dlu..macamana ni?hahaha