~ Kalau dh gile bgamba..hihihi ~

adik n akak...
hmmm...2 aweks cun ni mmg ade byk psamaan...
dua2 ade minat y sama...
usha
aksesori kete, ikan, perabot + phiasan umh, brg2 gedik mcm jam, baju, bracelet...
jln2 carik psl...
msk + tlg tgk...
jln2 merata...
nyanyi karok...
tgk cite kat tv 80"...ekekeke

dan!!
gile bgmba...hehe...


sume2 ni la y wat kitorg be2 sgt2 ngam2 ho....hihihi...
sbb byk psamaan y kitorg ade...
wlupn sorg kertu, tp leh bg pngalaman pd y muda...
y muda plk aja y kertu ni cara2 u jd lagi muda...ngeh3
gitu la konsep kerjasama sesama kitorg..hihi
mmg, dua2 pn gile2....mgkin sbb dua2 dtg drpd famili y adik badiknye
ramai + rapat...tu y leh wat kitorg rapat....
stakat tepuk tmpr, sepak terajang tu,alah...
small the matter de wat ke hape ntah...huhuhuh...



tp!
the thing y weols nk stori kat uols ni
ttg pangai kitorg y suke bgmba
ke mana2 je g, mmg la kamera tu xtggl
stiap single moments tu,kitorg sntiasa potretk melalui gmba
mklumla, alang2 dh g jln,kn
kdg2 tu plk kita melalui ssuatu peristiwa @ wat ssuatu pkara
y berbeza dgn hr2 sblumnya
rugi rasany klu kitorg xsimpan sume kenangan ni
kdg2 leh wat kite snyum sndiri ms tgk gmba2 ni,kn..hehe
br2 ni kitorg bedua ade la g jln
alah, kat kuantan ni je ha
tpt pn, tpt bese..xde y luar biase pon
tp tu la...gmba ttp amik
almaklumla....kaki pose la katakan
jom usha, ape y kitorg wat
di 1 hr SABTU di bln APRIL
thun??thun ni,nyah....huhu

tarikh: biarlah rahsia..
hari : tiada lagi rhsia...sbtu...
pukul : 10 kot..

d pagi2 y dh xbrape nk buta tu, kitorg dh siap2 nk klua...dlm kepala ni, mmg tgmba dh visual megamall...sbb nk karok..ekekeke....kat ecm pn ade gak karok sbnany...tp mhl...die kire ikut jam...rugi..ye la, nk plih lagu aje dh mkn bape min,kn..so, baik amik kat megamall je..wlupn tarap 2stars jah, tp ok la...kitorg pny suara pn bknny tahap 5stars pon,kn...huhuhu

x peg lg pn dh bgmba???


lelong3...hahaha...tu dia, dlm plstik lagi haaa...hehehe....ni ksut crocs y aku br je beli...ank dara lg tu, xpkai lg...hitam tu aku pny, saiz 7...adik pny plk y kaler grey...saiz 8...ksut ni dh lama sbnany aku pesan drpd kwn aku, dh lbih sbulan kot...tp sbb die tggu stok dr China, tu y lmbt dpt...molek plk aku dpt ksut ni 2,3 hr sblm kitorg nk g ngular...molek..molek...so, ape lg....pkai terus la...ape simpan2 plk,kn..kang jdik pekasam plk..hehehe..pkaian aku tu, ya ampun....huhu..nk g shoppg cmplex, tp slambe je aku pkai baju t...baju kakom plk tu..huhu...ape de hal,kn...ranggi udah....ngan slipa jepun nye....hihihihi..relax a..jap lg jepun jdik crocs aaa...hehehe



ksut pun nk amik gmba???


ksut crocs pn nk msuk dlm gmba gak....hehehehe...so, meh la...amik gmba skek...hihihihi....dlm gmba ni mgkin nmpk xchumel kot...tp at live, cntik kot pd aku...lembut jah kain die...xmcm kasut crocs y lain...keras je..y ni sgt soft...so, xcited la ckit nk pkai kasut ni...hehehe


perlu ke amik gmba ms nk mkn bekpes???

aiyayayayai....bl smpi je kat megamall tu, 1st place y kitorg jenguk adlh DELI COUNTRY..u bekpes....kedai ferebet aku ni....roti y diorg jual kat cni sume gemok2...sihat2 blaka...sama montel cam aku...hihihi...mgkin gak sbb kebetulan....sbb tiap kali kitorg g (sabtu) besenya dlm kul 11++...kire awal lg la ni...bekas pun penuh lg dgn sgala mcm roti...so, mmg rezeki kitorg la..hehehe...kitorg mkn ape ek hr tu...


tu mknn ptama y adik amik...apple gapo nama die,dik?? ntah, xigt...aku pn pelik awat adik suke apple gapo nih...sbb kat luar tu je die calit apple jem skek...kat dlm tu, kek biasa jah...mcm kek span bodo y jual kat kdai2 tu...pelik gak aku...xpe la...nnt aku igt nk wat apple bun @ ape2 apple cookies la kot kat adik..siyan plk kat die...alang2 die minat apple, leh gak aku try wat u die...bg gemok skek...cekeding sgt..mcm org somalia jah...hehehehe



tu diaaaaa.......stlh dikira2...adik puny = 2.5...bkn RM2.50...tp bil = 2 + 1/2...hehehe..bakinye aku pnye...xleh bgtau brp...ikut logik matematik, baki besenye lg ckit,kn..so toksah la korg beria tlg kire bape aku pny...xyah rjin2 nk tlg kire..khidmat anda sgt2 xdperlukan...hihihihihih



::....adik y sgt2 aku syg....::
tgk kamera skek,dik...cikucak aaaa....
hahaha....cam hareeemmm je...hihi

nk tgk gmba mknn y dlm bungkusan??

ni la main menu kitorg pg tu...ns lemak ngan bihun thailand..tp y lwknye, ms 1st kitorg rs bihun thai ni, dua2 org trus je leh tgkap 1 benda.... "PERENCAH TOMYAM NONI!!" hahahaha...gile hebat ah deria rs kitorg ni...huhu...bkn pe, kitorg penah terrrrrrbeli perencah tomyam noni...rs bihun thai ni sejibik rs perencah noni tu..xtau la klu kebetulan...tp, sama la rs....so,klu sape2 nk guna shortcut ms msk, leh la gune perencah tomyam wat msk bihun goreng...bg rs thai..hihi..aku pn penah je gune prencah tomyam maggi kot, u msk ayam pedas...ranggi je...hehe..creative is a must,ye...huhu

gmba spjg mkn
hmm...korg tgk je la gmba2 spjg kitorg duk hadap mknn tu,ye...


gmba 'gapow dio hok special hr tu'...

ms aku g chop tpt hr tu, adik tlg g byr..tx dik...die sempat lg g beli cup cakes ni u aku...besenye aku mmg la xpenah beli kek2 comei mcm ni..sbb aku rs rugi..baik aku beli y alang2 gedabak trus..x pun, wat sndiri je...tp, org dh beli...rezeki jgn dtolak,kn..so kite ngap sajala....xyah tny lebih2...xyah wat malu2 sgt...terharu ke,ape ke...mkn je trus...yummy...huhuhuh




sebelum...semasa...selepas..hehe


dh siap mkn, br la ade tenaga nk shoppg...hehehe...tp hr ni kitorg xlama sgt shoppg...sbb nk kene balik awal....knp tu, x igt la plk..tp sori la geng, xde gmba sgt ms shoppg ni...almaklumla...namanye pun shoppg,kn...tggl la jap kamera ni...hahahaha...ok la, xnk cite byk..jom tgk,kitorg beli ape hr tu...3bende....huhuhuhu...mission failed!hahahaha..ptutny pling koman, beli 1level kat mall tu, kn??hahahaha


kasut ranggi..RM25 jah...beli 2 psg...1 u adik, 1 u akak....cam lwk, tp saje jah beli...alang2 25hengget jah...pe de hal,kn...huhu...kitorg beli y ade cop 'LV' ni...hahahaha...malu sbnany nk beli y ade cop LV pelesu ni...tp sbb aku nk gak kaler gelap, xnk kotor, tibai je...lps ni leh la aku kwn ngan cik kikin..ekekekeke...[ala..xkenal ke, cik kikin??wife maw* tu la..huhuhuhu]



cincin ni...u aku ngan gewe aku la...huhu...kire hadiah besday die la....aku dpt skali....hahahaha....manyak cidik la aku ni..beli adiah y aku pn leh dpt skali..hihihihihi



haha..baju indon..hihihi...dr dulu, aku mmg xleh tgk baju kotak2...aku pggil baju indon..hihihi...sbb dulu2 sokmo la tgk set2 indon suke pkai baju polka dot ngan kotak2..tu y aku duk byg baju indon ni..huhuhu..tp oleh sbb adik mcm bkenan, so beli je la...sorg satu..hehe...leh la kot pkai ms nk g perak nnt...ngeh3

last..karok...
msti ade gmba,kn???hehehe
k la..jom kite menuju ke tpt karok....smbil2 jln tu, mcm xsah la plk kalu xamik gmba,kn....namany pn mmg KAKI BGAMBA,kn..hehehe.....




gmba ms karok..


korg mesti pelik apesal la ade gmba apek bo tu dlm gmba ni,kn...sbnany kitorg dh tslh plih blik karok kali ni...kengkonon nk privacy drpd org lalu lalang, aku pn plih la blik blkg...tp..rupe2ny blik blkg ni lg haru..lg sadis...lg byk prob...dh la mule2 msuk tu, xde buku u list tajuk2 lagu...pastu mic prob plk..cam hareeemmmm je, xbp bunyi..slow jah...so, aku nk menempik guane,kn...huhu...xckup ngan tu, button / keypad u insert no lagu plk xde...adoyai...ngek tul la servis...nk tuka blik pn xleh, sbb die dh proceed msukk 10 lagu dlm blik tu pny sistem..cet...xpe la, bserah je la...nk tutup pntu tu, makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....pintu plk xleh ttup...siap nk tcabut2 lagi....adoi doi doi..migraine aku dtg!!!byk kali kitorg usha mtk tuka blik, tp uncle tu ngan ank banak die still nk cube ttup pintu...hmmmm...lantak korg la...pndai2 korg la wat smpi buleh...sbb se'ranggi'2 aku ni pn, aku xnk la sore aku y gemersik ni dgr dek org...bkn sbb malu, tp sbb xelok,kn....takat kitorg bedua je dgr,ok la...hehe...

kitorg tggu smpi uncle tu siap betulk, br kitorg nyanyi..xkire!!xkire!!hehehe..tp kan,korg nk tau x 1 peristiwa y memalukan ms diorg btulkn ni??hahaha...xtau la klu adik pn pasan, tp wat2 xnmpk, wat2 xpasan..sbb aku pn wat bodo jah....wat mcm xnmpk, tp aku nk cite la kat cni..hehehe...dik,komen nnt tau..hihihih...ms 2 ank truna unc ni tgh btulk pintu ni, diorg pkai slua y londeh..standard aaa org laki..suke nor pkai slua londeh2,kn...aku ternampak.................hahaha....what?what??lucah la korg..hihi...nmpk la boxer ke, ank kecik ke, aku xtau la...tp nmpk clean n clear!!!wakakakakaa...mmg nmpk clear sbb slua jeans die tu mcm nk smpi lutut dh....gilo tul...tcemar pndgn mata aku hr tu..huhuhu...cpt2 daku mengalih pndngn mata ku ke arah lain..hihihihihihihih...free show,nyah...hehehehehe....
balik....so, xde gmba dah....hehehehe


hari : sama
masa : 6ptg
misi : cabut sticker kete

br aku tingat, nape nk balik gak ptg tu....sbb nk cbut sticker kete rupenye...sblm ni kitorg psg sticker kete...rege RM260...tp oleh sbb ade kejadian xbest ms psg tu + spjg pkai sticker ni, so aku tekadk diri aku u buang sticker ni...ikutk, mmg la hangus 260 hengget, sape y xrs rugi,kn...tp dek krn byk cite sedih ni la,aku rs nk 'on' gak aaa...adik pn stuju..die pn phm kot...die pn sama la mcm aku, mengalami saat2 menyedihk ini.....ohhh...dunia...kau sungguh kijam...hohoho...srooooooooooooooottttttttttttttttttttttttt [sapu ingus.. yeaaaaaakkkkkk....hahahaha]
bsuh kete la oit!! xkn amik gmba gak lg?????

sebelum...mcm hutan tropika..huhu...
cine tu la klentong..dlm gmba ckit punye cun...
dh siap, cam hampeh..huhu


adikku y sengal...ngan prangai die y chomel ni, xkn ade la y leh gnti tpt die..hehe..
tolol + ngek + senget...huhuhuh..
syg adik akak...tggu adiah besday ea...hehehehehe....
mmmmmuuuaaahhhhssss
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Response to "~ Kalau dh gile bgamba..hihihi ~"

  1. Anonymous Says:
    April 16, 2010 at 8:02 AM

    by the way, crocs tu menawan la...susah nk jumpe crocs yg sedap dipakai...nk kasik kt awek pon susah..haha

  2. Anonymous Says:
    April 16, 2010 at 8:02 AM

    cincin tu cantik..bape bli???hahaha....stylo la korang pkai kasut camtu...hahaa...baju kotak2 plak, mmg style skrg la...cun wooo tgk aweks2 pkai...

  3. Anonymous Says:
    April 16, 2010 at 2:01 PM

    hahaha...nk bg crocs kt awek??huhu..dsr boye...hahahahah

  4. onniye*occuke says:
    April 20, 2010 at 8:14 AM

    anonymous1: hrga cincin tu, rhsie...kekekeke

    anonymous2: cantik kn crocs ni??tp kt kl blambak je..nk xnk je..hahaha

    anonymous3: die sebut awek je, bkn aweks....muahahahahha