MooD : makan (1)

mggu ni aku mcm xdak mood sgt nk nulis...sbb penat...hjg mggu lps aku handle bengkel matematik u bdk2, smpi tdo kul 2pg...sob2...pastu mggu ni plk stadi week..mmg btul2 'weak' aku jadiknye...energy jd 'zero'...huhu..dh la penat otak lyn bdk2 tny soklan, tmbh plk stiap ptg aku ade match lwn volleyball ngan set2 lect baru...aku joint geng2 KU,KJ...tap harreeemmm....xdek sorg pn KU/KJ y joint team aku..aku pn pelik gak hr tu..sape la y duk rajin nk wat match ni...xlogik lgsung, set2 KU,KJ y dh agk senja tu [hahaha...mati la mrkh SKT aku rendah..kui3] nk suh lwn ngan set2 lect baru y umur 24,25 thun...ade gile???huhu...xlogik lgsung...last2 heroin ni gak la y diorg pggil suh main..huhu...lawak gak bl igt psl main volleyball ni,tp nnt la aku cite,k....oleh sbb mggu ni aku penat gile, tgn pn lebam2, aku mls nk stori pjg2...so aku igt nk tnjuk gmba je la kat korg,k...ape je la y leh menyembuh kelayuan diriku ini slain menatap gmba mknn,kan noks???hahahaha..cerah bijik mata aku, bl sbut psl mknn...hahahahaha......adik msti bengkek gile ni..die sokmo la tzkirah aku suh diet...tp aku wat bodo je...bo lyn je....hahahaha......sori la dik...igt x ayt keramat akak??
"DIET...always start at tumollo..n...tumollo aaa,never come,ooo..."
hahahaha....sape2 y nk copy pes falsafah hdup aku tu,leh je...huhu...ape kellasss amik falsafah grand2, tp x aplly,kn...tgk cam aku ni ha...apply 24hours...huhu....
[dik,lps tulis ayt ni,akak nk g wat air teh pns..lapa pulok doh...hahahaha..12:05 am]

wokei...meh la aku cite btul2,ape bende y aku nk cite sbnany..huhu..aku nk tnjuk, mskn aku ngan adik...xsemua, sbb xdek kije plk nk snap gmba tiap kali msk,kn...tp bese la..klu dh kaki amik gmba, klu bleh seme bnde nk amik gmba...so,ade la gak y kitorg sempat snap...so, kitorg dgn xmalunye nk tnjuk kat korg, hasil mskn kitorg y superb itu..hahahaa...korg jgn maki tau rupe mskn kitorg ni...rupe je nan hado...tp rasa, perghh........chef wan pn leh melutut mtk resepi,klu die rs..hahahaha...gapo??aku perasan???eleh...korg tu y jeles..hahaha...k la,mls aku nk gaduh ngan korg...heroin xgaduh ngan xtra2 ni..hahaha...meh la tgk ape y kitorg msk...start ngan aym la dl,ek...huhu....leh bg comment...klu nk resepi,mtk ngan s/u aku ye...anis fadhilah aka ila (X_X) huhuhu...tp, u korg2 yang mulut hazabedah pn, bleh je klu nk maki..no hal...[nnt aku delete la carutan korg tu..ape sush...] huhuhu....


~ ayam lada hitam ~
dulu2 aku xrjin pn nk wat aym lada hitam ni...sbb xkoser nk tumbuk lada hitam...nyampah tul nk menumbuk...tp la ni dh cerdik ckit...beli ld hitam y dh tmbuk...so, seng la...tabur je...huhu....
~ ayam msk kicap versi xdek kuah~
hoho...adik mmg suke aym msk kicap y ni...siap mtk wat lg ms die cuti lps prktikal nnt..huhu....byk cntik muke ko,dik??tau order je ko,ye...hulur duit la..wat beli aym ngan kicap..huhu...


~ ayam celup tepung ~
ni adik y goreng...yummy..aku mmg suke klu wat celup tepung...tepung tu beli jah...
nmpk je mcm hazab, tp tebal tu tepung...br best...huhu...kruukk...kruukkk...bunyi bl mkn..pergh....jenama ape ek dik??abadi?adabi??sasbadi??abby abadi??huhu
~ ayam msk kicap ~~
waa...byknye mknn..huhu..tp korg jgn usha lebih2...y aku msk 1 jah..y kiri skali tu ha...hahahaha...y lain tu beli..tp,y dlm mngkuk besar kaler putih tu,korg nmpk x??housemate aku la tu, wat pnye la byk..pdhl nk mkn 2 org jah...adoyai....pembaziran tul...huhu...amcm,nmpk best x aym kicap aku?? ila @ adik suke tau....huhu...dik,nk ke??klu nk, akak pos g perak ni..hahahaha


~ sup ayam ~
aku suke sup!!huhu...leh jadi motto hdup x?hahahaha...tp seyes, aku mmg kaki sup...nk2 klu sup y dh ketuk cili padi,perah limau nipis...mak aih..........syed ali aku pn seng2 je aku leh tolak tepi...huhuhuh...aku xsuke sgt wat sup guna sup bunjut....beseny aku guna kuib ayam knorr je...sup bunjut tu,kaddang..kaddang....dlm gmba ats ni aku gune ke x ek sup bunjut?usha jap....oooo...ade..ade...mtk mahap la,besar pulak senduk aku..sempat tu interprem..maapkan la die y xbdosa itu,ye..huhu


~ kari ayam ~
tringat ms kecik2 dl,ade iklan dlm tv...sebut "KARI REMBU"..hahahah....tp ni bkn kari rembu,tau..huhu...x gaya kari ke??nmpk pekat,kn...hahaha..aku xminat sgt kari2 ni..xtau nape,mmg kureng ckit..tu y dh hmpir 4 dekad aku xmsk kari....klu umi msk,br la aku hadap gak...nk hrp aku msk, malam ckit la..huhu..tp dh adik kata die suke kari,so aku wat la u die...siyan die, nk mkn kari...huhu....tp xleh lwn la kari y mama wat,kn dik...meleleh2 ayaq liuq klu igt...huhu..huhu..huhu...


~ rendang kuning ~
xtau la ape nama sbna rendang ni..tp fam kitorg pggil rendang kuning je...huhu...special lg ha, siap amik gmba ngan kuali2 skali..huhu...glemer kuali aku jadikny...huhu..rendang ni beseny muncul stahun skali je..ms raya...saje, nk jg ke'xclusive'an die..huhu..rosak bahasa dpt dek aku..huhu...tp bm aku dl 1,tau..huhu...


~ aym rampai ~
waaa....2 thumbs up utk adik akak...aym ni mmg besh..pndai adik akak msk...huhu...siyan adik,ms ni aku bizi kot...so die la y tlg msk...bersih je tepi2 pinggan dpt dek adik..die decorate lawa2 kot...huuhu...dik,pinggan belah knn tu ade kotor ckit...cpt amik tisu lap,dik...hahahaha...die bl aku usha gmba ni lama2, aku tpikir gak...
"dik, adik susun kentang kat tepi2 ke???gile deco...hahaha..jom nyanyi,dik...deco..deco..deco......"
~ aym paprik ~
hoho...mule2 dl igtk sush nk wat paprik ni....sbb duk pk,paprik kan mknn org thai...diorg isik rempah ape2 ke ek...tp bl belek2 resepi, rupe2ny seng jah....habis bselirat serai dlm pinggan ni...huhu...saje jah tu,bg nmpk hebat ckit...huhu...


~ hati ayam goreng ~
aku cukup xpuas hati kalu cite psl hati aym ni...ye la, adik pny la xbg aku mkn hati ayam..die duk bebel kat aku, xbaik mkn organ dlmn...nnt lupe...betul la tu ape y die kata, mslhny hati aym ni la ferebet aku start aku belum akil baligh dolu2....ms aku xbrenti nyonyot susu botol lg,aku dh mmg minat mkn hati aym ni haa...alih2 ni tetiba die xbg sentuh lgsg...jeling pn xleh...huhu..kalu aku g psr mlm nk beli hati,cepat je die jegil mata kat aku...aku xtkut pn sbnany bl die jegil tu, tp siyan plk..penat2 jegil tp org xtakut..huhu...so, d ats prinsip "ape yg penting,KERJASAMA!" aku pn xbeli la hati tu....huhu...tp kan, aku slalu la gak wat ayat ksian kat die...aku slalu ckp kat adik, "akak mkn hati pn akak pndai.." haha..punye la aku try bodek...hihi...nk tau x, ade skali tu ms aku g umah adik aku, aku goreng hati...so,adik xleh bebel la..die tpksa la gak mkn...nk tau,la ni die pn dh lyn hati....hahahahaaha....wlupn die try cover2, tp die mcm suke jah....kdg2 die bg can aku beli hati kat psr mlm..hahaha..taktik tul minah senget sorg ni..
hahahahahaahahahahaa....ape la adik ni...klaka la uols ni..hahaahahahahah


~ aym goreng kunyit aka ayam goreng akaferra..hahaha ~
hahaha..ni la die ayam feberet aku....mn x nye, slama aku duk UTM 4tahun, ni la die mknn aku tiap2 ptg...sgguh..xtipu....sbb tu la klu g mn2 besenye aku mmg xjemu2 la order 'ns putih ngan aym goreng kunyit" huhu...dan adik plk, xjemu2 jegil mata kat aku...hahahaha...pling xthn klu die call aku mgrib2, die tny...
"msk ape hr ni kak?"
"aym kunyit jah...seng..."
" x abis2 dgn aym kunyit die..."
hahaha...dh bape thun dh aku dgr ayt sama je dr die..."x abis2 dgn aym kunyit die.." huhu...dik xbosan ke ulang ayat sama??hahha..terima la hakikat y akak mmg suke mkn aym kunyit ni...mgkin sbb ms kecik2 dl akak kene demm kuning kot...tu y suke kunyit2 ni...hahaha...gapo??khurafat???hahaha...k,stop..hihihihihi


mkn aym kunyit saje2 mn best..pekena ngan ikin bilis msk kicap, ulam carrot, br lyn...hehe.......



~ kurma ayam ~
kurma ni adik y wat...ms tu akak demam kan,dik....demam seminggu...so,adik la y jd chef...siyan die,asik duk dpur je...msk xbrenti..huhu..len kali klu aku demam lg, mau aku cong die...demam 2 hr jah, tp blakon mcm demam smggu...untung aku,xyah msk smggu....hahaha.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "MooD : makan (1)"

  1. eppoo says:
    April 1, 2010 at 9:21 PM

    sedak nyoooo!!!
    lapar wehh~
    huhuhuuhhu.. hebat dio..

  2. onniye*occuke says:
    April 2, 2010 at 8:51 AM

    pu, xsehebat chef supo mu..hahha..mu bukak restoran nnt, kiro harga saing2 la deh...sunat lg klu wi free..hahahha

  3. Anonymous Says:
    April 2, 2010 at 4:50 PM

    pos skit makanan mai cini..sedak plok kelih...mak.............