~ beli buku ~

25/9/2010

heh! mcm xcaye je, hr ni aku jln sensorg kat bndr kuantan...besenye mesti g ngan adik...tp apekan daya, skrg ni adik bizi ngan psm...xkn aku nk ajk die dtg teman plk,kn...zalim sgt tu...so, aku jln la sensorg....alah....bkn xbiasa...dolu2 pun sorg2 gak....cume laaaaaaa ni jrg jln sorg2....takut dingorat,tau....iols kan menawan,gitu...hahaha....ahhh,xdek maknenye menawan...klu pendek rendang tp berat dh nk msuk 60, xdek maknenye menawan,kan noks! huhuhuh....

byk gak tpt aku jln hr tu....g shoppg cmplex, tgk org...mcm2 aku tgk....
org pkai baju ape....kaler ape..
cntik ke x baju die....dh xde mende sgt kot nk tgk..huhu
die dtg ngan sape....bopren ke, gepren ke...
hensem ke bopren die....hahaha...
come ke gewe die....sesambil dlm hati, "lawa aku lg,kn??" hohoho...tu tipu...hehe
org tu laki ke ppuan??identiti xleh dikenalpasti....nmpk cam ppuan, tp pkai mcm laki...wah!bgosip tu...huhuhu..

hmmm....bnyk cite sbnany....tp y aku nk cite ni, psl aku g giant....jln2 kat ctu, aku nmpk ade 1 booth y jual buku gile2....alaaa...senang cite, buku2 atau koleksi creative interprise la....hmmm...tgh promosi..best ni.... (dlm hati aku : promosi ke, xlaku??waaaaahhh......jht mulut iols hr tu....bedosa!!x takut petir ke,nyah???huhuhu)

aku g dkt...dkt....aku mmg suke katun2 ni....'masuk' la ngan jiwa aku....bkn ape, kdg2 sehari suntuk smpi mlm pn, aku duk asik ngadap buku matematik...leh sakit jiwa dibuatnya...sakit otak sbb asik ngadap bende2 ilmiah....serius je...sbb tu la aku suke bc katun2 ni...leh wat release tension..xbyk, ckit pun jadikla...lagipun aku rs cam xnormal klu asik ngadap bende2 serius, sivik mcm ni....nk bg balance, sbb tu aku try carik bhn bacaan y ringan2...y ade humor...katun la tu mknany,kn...hehe...katun ni pn bknnye sesuai u bdk2 je...org2 'dewasa' (hehe..xnk kata dr sndiri tua...hohohoho) mcm aku ni pn bleh bc gak, watttt.....supe gak katun kat tv..upin ipin, sin chan, naruto,bla2 sume tuh...toksah ckp la...bkn bdk y beria...org2 tua y lebih2 xcited tggu dpn tv...y ktawa lbih2 pn org2 tua ni gak...mcm la aku xtau,kn???huhuhu....

so!ms aku g dkt2 tu,aku usha molek punya......aku nmpk ade kat ctu tulis "RM2" hoh!!biar betul....bdesup aku g dkt2...bertangkup trus aku ngan meja die...aku tanya betul2 kat adik y jual tu...die kata "betul,kak....dr sini smpi situ...." besungguh die tunjuk kat aku...tp bgus gak die tnjuk btul2 smpi bahagian mn,kn....sbb ade je buku y mhl....kang xpepasal aku amik y mhl...poket xtebal,nih...hehe....sume buku bbungkus dlm plstik lg...aisey...awat die wrap sume buku ni??? malu la plk aku nk suh die bukak sume2 buku ni....ye la, aku serius ni nk tgk....hmmm....

ok, idea dtg!! aku tgk bahagian buku y mhl2....xdek bbalut plstik plk...aku try tgk kot2 ade y bkenan...aaa...ade pun...pendekar mato tige.....aku dh selak dlm2, mcm ok....so, aku amik, pegang....adik tu tgk aku pegang, msti die dh leh agk aku nk beli...msti sjuk hati die ms tu...bbunga2...huhu..aku pn dgn senyum mnawan, aku angkut buku y hrga RM2 tu byk2 skaligus, aku bg kat die...aku kata, "dik, xde y dh bkk ke plstik ni??akak nk mtk bkk,bleh x...akak nk tgk, katun y mn ek..."huhuhu...adik tu pn ok...amik n trus bkk...hmm...mgkin sjuk kot hati die, sbb tgk aku mcm bsungguh nk beli...hehehe...so, meh tgk aku beli buku ape...hehehehe

ni la buku 1st y aku pegang, kengkonon nk beli....wat amik hati adik tu...hehehe....

buku ni aku beli sbb saje nk imbas balik zmn blaja kat U dl....pastu mmg tringin nk bg adik bc...bleh dgr die komen, ape y xsama...ape y sama....hahaha...msti byk y xsama...

aku mmg suke ape2 je la kisah betul ke, kisah benar ke, kisah xbohong ke....

buku ni tebal gak...xsgka dijual dgn hrga RM2 jah....pelik gak..mgkin sbb buku ni dh lama...sbb tu die jual murh...tp aku rs ade 1 lg sbb..bl aku bkk buku ni, aku dh leh agk nape buku ni xbape laku....korg tgk tajuk buku ni..."malaysia meriah"..ape y korg rs 'ada' dlm buku ni??? hmm....dlm ni ade ttg umai, balik kmpung, knduri khwin, psr tamu, pmainan knk2, pelanduk, korban, tikar, tapai, rakit, bot penambang, raya, lumba kerbau, betitik, pulau gaya, blablabla.....sume di'present' dlm bentuk katun....aku suke bende2 mcm ni, sbb wlupn katun, hakikatnye die bkn stakat katun..ade ilmu, pengetahuan, pengisian y kite leh dpt...tp aku tau, mmg xramai y bminat bc bnde2 mcm ni...lain la mjlh psl artis....hmmm....syg....syg 1000x syg...bnde y bguna, tp xrmai y tahu menilainya...papepn, selera org bbeza...so, xleh la nk ckp pape,kn....tp aku hrp ade rmai lg org y mghargai karya2 y mcm ni...insya'Allah....hehe...

hahaha....tu je....

adik mmg dh tau, y kakak die ni mmg sgt2 suke cite hikayat / kisah dongeng /cerita rkyt dulu2...so, wlupn nmpk cam sesuai u bdk2 je, i don heran....huhuhu...buku 1st aku beli, awang selamat menabur bakti...ade sape2 still igt psl buku ni??hehehe....buku ferebet aku ms skolah rendah dulu...xtau la sempat x ngan korg....tp, aku sgt2 suke buku cite ni....klu xsilap aku, buku cite pling femes ms aku skolah rendh dl....ade sape2 nk pinjam??aku leh bg pinjam....hehehehe
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Response to "~ beli buku ~"

  1. umairah says:
    October 8, 2010 at 1:07 AM

    ok gak akak bli citer cmtu.. bleh smpn utk anak2 akak bce plak nnt.. hehe.. :D

  2. onniye*occuke says:
    October 9, 2010 at 8:57 AM

    anak2?????wat??hahahha..

  3. onniye*occuke says:
    October 9, 2010 at 1:26 PM

    nape adik gelak??lempang nk??

  4. onniye*occuke says:
    October 10, 2010 at 11:59 AM

    hahahhah...mslnye. bkn ank yg beria..mak die je lbih2 bc..hahaha

  5. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 10:28 PM

    saya nak pinjam???jimat, xpayah bli..haha