:: episod besday abg ningning ::

episod 1 :: amik kek besday abg ningning..
tarikh :: 22/10, jum, mlm..


1mggu sblm ni,aku ngan adik dh tempah kek kat kdai luar ecm...aku mls nk btau nama kedai tu, sbb dh xjumpe bisnes card die..tp klu korg bese g ecm, korg leh seng2 je spot kedai kek ni...sbb cume ade 2 je kdai kek kat cni...korg msuk, tgk amoi dgn lens BIRU! cnfirm la tu...kitorg plan nk smbut besday abg ningning ni hr sbtu...esok la mksudnye...so, aku ngan adik nk g amik kek hr jum, spy xkelam kabut...takut sbtu tu ade plan lain plk...sesambil nk smpi ni, aku dh btau dh kat adik...aku mcm xyakin ngan kedai ni...xsgka plk adik pn sama...lo...ni y rs xbest nih...igtkn aku sorg je y rs gitu...tp xpe la...dh smpi dh pun kdai amoi tu...msuk je la....



smpi je kat kdai tu, aku ngan adik g usha dulu kat tpt kek....hmm....ade! tgk2 hrga, dh mcm pelik...RM68..hr tu jnji RM60...klu kene tmbh pun, dlm singgit 2 je sbb tmbh coklat kt ats...aku ni bknnye kemut sgt takat tmbh 6-8 hengget ni...tp dr segi commitment pd customer tu, kene la jg..dh elok2 ko jnji tmbh $2 je, ni awat plk tmbh $8..tu first2 cite xpuas hati aku ngan adik...kitorg mtk die bkk kotak kek tu...aku nk tgk.....so, ni la die rupe kek tu....cntik??



cam taik! kitorg ckup xpuas hati...ptutpn kitorg bdua rs xsdap hati sblm ni...mmg terdiam aku dbuatnye...adik pn pelik bl aku senyap je...besenye cpt je mulut aku ni g laser org, klu xpuas hati...ntah la...aku dh frust sgt kot...so, aku diam je...hmmm......bkn pe, dh lama aku ngan adik sush pyh usaha nk deco kek abg ningning ni...igt lg, ms g servis kete hr tu, kitorg siap bwk laptop semata2 nk carik gmba abg ningning ngan ben10...bkn seng nk crik gmba abg ningning y tgh angkat tgn, konon2 nye nk bg sama mcm ben10 tu...lama gile...dr pg smpi tengahari...sggup kitorg melepak kat tpt servis kete tu, smbil2 xdak econ...semata2 nk deco sndiri kek abg ningning...mcm2 design kitorg wat...ngan tsilap xsave la, xsesuai la..mmg seksa la....tringat sush pyh tu la, bl tgk kek ni xmcm y kitorg hrp, aku jd frust gile3!! korg tgk je la choc y die letak tu..jrg gile! tp aku kene tmbh $8...bbaloi ke?? padahal aku siap bukk ALBUM KEK die sndiri, dan tnjuk nk y mcmana..pastu adik siap tlg lukis kasik kat amoi tu spy lg clear...y cnfirm, aku nk y rich choc...mcm gmba bwh ni haaa ckit2...



haha..punye la bsr aku tnjuk gmba ni, spy korg leh phm cmane kek y aku mtk...kan ke penuh choc tu...rich gile...br la tmbh $8 pn aku xkisah..ni x....choc punye la jrg...mcm rmbut org tua umur 80!!mn la aku xhangin...adik pn siap tny amoi blur tu,
"bkn ke sptutny ade buah??"
amoi tu wat muke tpinga2...ngek tul..aku mmpu tnya 1 je..
" hr tu u kata tmbh $2 je..."
amoi tu cam biasa la, sengih2 + wat muke blur...hish!!sakitnye hati aku ni...tu blum lg ckp psl gmba abg ningning...adoyai...byk tul y aku xpuas hati ngan kdai ni...gmba tu aku print punye la terang....tp result y aku tgk ats kek ni, adoi...blur sgt...korg mgkin xpasan sgt, sbb dlm gmba ni nmpk terang...ntah la...klu igt psl ni, sakit sgt hati aku ni...ckup la aku ckp, ni 1ST ngan LAST aku g kedai amoi mata biru nih!!!

aku ngan adik dh sebek2 sedih....ye la, sume org xcited nk tgk kek ni....aku dh mula rs cam xbest....ye la, alang2 wat, biar kite puas hati...kite pn nk org puas hati...aku brani kerat jari, klu diorg tgk kek ni, msti mcm2 kata2 %$#^#^#^ y kuar dr mulut diorg...ye la..kek hrga $68...tp rupe cam taik...heh! so aku pakat ngan adik, beli strawberry...pastu deco balik smula, mcm y kitorg nk...so, 1st step tu, msuk ecm...beli stroberi 1 kotak...ms ni punye la lwk, xdek duit...bygkn punye la nazak kitorg ni....nk beli stroberi seploh hengget pn, tkial2 kelebek beg duit...carik duit ckup ke x..seyes,wei...mmg kitorg xdak duit! siap bkira2 nk cucuk duit $50 smata2 u ni je...hahaha....sadis tul bl tringat ms ni...so, korg leh fhm kan, knp kitorg hangin sgt2 psl kene tmbh duit kek td...dh la kene tmbh, xbbaloi plk tu...kitorg ni dh la xdek duit...sengkek y amat...hahaha...kesimpulannye, fahami la prasaan kami y kayap ni!!huhuhuhu...


klu korg nk tau cite, ms tgh bkire2 nk cucuk duit u beli stroberi tu, tetiba adik terrrrrrrrrrrrrrrrrr seluk kocek suar die..ek eh...ade duit 30 hengget?? adik kuarkn dan...
"YeAyYYYyyYyYyyYyyYy.........."
gile ah...serentak kitorg duk sebut yeay tu...panik akak sorg tu, tgk kitorg..tetiba je "yeaaayyy"...hahaha..sori la kak....kak xphm.....kitorg tgh sengkek, tetiba plinggg!! jmpe duit 30hengget kak...rs mcm di sorega,kak..hahaha....kitorg pn dgn seng hatinye g kat kaunter..byr...hahahaha.....mmg aku igt la kenangan ni smpi bl2....sronok! hihi...stroberi dh beli...dlm poket ade 20hengget lg..so, moh kite balik n mkn tepi jln!!!yeaaayyy....hehehe


lepak kedai tepi jln ni syok...tp sbb duit xbrapa nk syok, so beli y simple2 je....ns kosong 2, tomyam cmpur 1, telur dadar 1, aym msk kunyit garing 1...melantak la 2 org....smbil duk gelak2 tringat psl td...keh3...


smbil2 mkn tu, tmenung sat...pk cmane la nk deco kek abg ni...sgala mcm idea kitorg diskas...siap hentak2 meja smpi tumpah air nescafe aku tu!! eh x..tu tipu..hehe...tp siap angkat2 kaki bersila...pergh...punye la sronok duk pk nk deco kek abg..tgk la abg ningning! betapa mkcik tie ngan kak anis syg kat abg ningning...esok2 klu ko derhaka kat aku, siap ko....aku siyat2 ko nnt!huhuhu...so, klu nk tau ape jd kat kek tu, nnt kite smbg lg,k...hehehe...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to ":: episod besday abg ningning ::"

  1. onniye*occuke says:
    November 28, 2010 at 11:48 PM

    x mengghairahkan lgsg kek amoi mata biru tu!!huh

  2. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 10:19 PM

    giler hazab...pegi shopping complex, xde duit..nsib baik duit turun dari kayangan..hahaha