~ kenangan sekolah teknik ~ 1 ~

perabot jln??
KahKihKahKahKahkahkah.....
gtu la reaksi aku ms pirst2 dgr pekataan ni dulu....igtkn chegu wat lawak....ye la...perabot jln??hmmm...pelik ade, lwk pun ade.....igtkn rumah je ade perabot...jln pun ade perabot gak??jkui3....

adat la org xberilmu...cikgu ckp btul2,kite duk hantam gelak...huhu...tp korg jgn gelak2 plk....bl korg tgh merempit kat tgh jln ke, tgk brenti kat traffic light ke, cube korg tgk keliling....ape y ade???meh kite try list...


lampu...
garisan putus2 atau garis bkembar...
garis tepi jln..
divider..
jejantas..
signboard..
kotak telefon kecemasan.....

k, stop!! hmmm....klu nk listkn sume2 y ade, rasany byk lg kot....tp mls dh nk igt.....korg usha je la tepi2 jln tu nnt,k...korg kan suke merayap..hehehe....cume aku nk btau pd adik2 y mgkin blum tau, sume2 y kite tgk kat tepi,ats jln ni, kite panggil 'perabot jln'....igt tu tau...huhu...xyah xplain lbih2 kot...sbb kite sume mmg familiar ngan bende2 ni sume....hari2 jumpe....cume xtau y sume2 ni dipanggil 'perabot jln',kn?? k la, nama pun dh tau...mksud bg stiap bnde tu pn kite tau...cume kdg2 saje je wat sengal, wat2 xphm...contohnya klu ade signboard tu ade tulis nombor "80km/j" punye la bsr no 80 tu...besar gabak!! tp!! saje je wat2 xnmpk, xphm....semedang je pecut 100km/j....sengal la tu namany,kn...melawan!!huhu...klu ade garis bkembar / "double line" ke hape omputih kata, xkn xphm2 xleh potong...tp tu la, nk wat cmane...mudh sgt geram kat kete dpn....bbakul2 kite maki die kan, kononny
"mamat dpn ni bwk kete ke tolak kete nih?? klu nk bwk slow, baik bwk beskal je....klu kura2 larik kat sblh pn lg laju!!"
hamboi..geram sgguh kite,ye...huhu..siap nk intai laki ke pompuan drive,kan??klu ppuan y drive, confirm klua ayt "ppuan...patut la..." xsedar, kdg2 y ckp tu pn ppuan...huhuhu....sbb tu la, kite seme ni xleh stakat tau je nama dan tujuan sesuatu perabot jln tu...kene la patuh ngan arahan tu..utk keselamatan kite jgk,kn...huhu...

k la, xmo cite pjg2...sbb sume org dh tau nama2 perabot jln ni,kn...cume aku nk share ngan korg, 2 nama y mungkin kite xfamiliar / xtau sblm ni...aku try gak recall kot2 ade lagi nama perabot jln lain y namanya pelik2, tp sori la...2 ni je y aku tepikir stakat ni....so, meh kite share...

~ mata kucing ~
hehehe...bkn y ni,ye....

aaa....ni br betul....mata kucing ni besenye ade kat ats garisan putih, tgh2 jln..besenye kite ckup benci kat mata kucing ni...slagi boleh, nk elak tyr kete kite drpd langgar ats die,kn?? rosak tyr kete i,taw...xshuke...huhu...tp wktu mlm, aku suke kat die...sbb nmpk cntik...hehehe...sengal!

~ pulau ~
ntah la....aku xjumpe plk gmba 'pulau' ni..puas tny pacik google pn, xjumpe...ni je la y ade....xtau la korg phm ke x 'pulau' ni ape....phm2 sndiri je la,k....tp bknny pulau y ade air kat tepi2 die tu.....ni pulau ats jln....xleh mndi tau kat cni...hehehe...tp dh namany pun pulau, mmg cnfirm duk kat tgh2 jln....

aaa...tu je la y aku nk share ngan korg wat stakat ni...nnt aku cite psl construction plk, k....kenal ckit2...tmbh ilmu...sesambil nk refresh balik otak aku y dh lama sgt bkarat ni...huhuhu....k la, stop dl....cume nk share ckit info ngan korg ttg signboard jln y aku rs bagus klu dpt share ngan korg... =)



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

JENIS-JENIS PAPAN TANDA
Crdt : kkr.gov.my

PAPAN TANDA DESTINASIPAPAN TANDA ARAH


PAPAN TANDA JARAKPAPAN TANDA KETERANGAN


PAPAN TANDA NOMBOR LALUAN JALANPAPAN TANDA SEKSYEN


PAPAN TANDA KILOMETER






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "~ kenangan sekolah teknik ~ 1 ~"

  1. onniye*occuke says:
    November 28, 2010 at 11:51 PM

    sy tau mata kucing ni dr akak...wah!

  2. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 10:22 PM

    mmg entry ilmu ni....terima kasih kerana bg ilmu...saya cuba ingt mata kucing, pulau tu..bleh eksyen ngan kawan2..bukannya diorg tau pon..haha