:: episod besday abg ningning ::

episod 3 :: sblm sambut besday abg ningning..
tarikh :: 23/10, sabtu, pagi & tengahari..

klu ikutkan plan asal, tengahari ni nk g air terjun panching..tp, kene tggu mkcik kakak aka nama glemernye golok dtg dr kl...haiya...nyampah tul kene tunggu ppuan gila sorg ni...die xtau ke penantian tu 1 penyeksaan?heh! org sume dh xsaba nk loncat dlm air...nk brenang kuak kupu2 la, kuak lentang la, kuak kura2 la..kuak labi....tp, nan hado jah kene tggu die...cet....so! sesambil nk tggu golok smpi tu, wat la pape dl ank branak..nk wat ape ek....tgk tv lah!! kan ke sbtu ni.....


"tv??wat is that???"
hmm...pelik x nape aku tny gitu? hmmm..lupe kan je la niat 9 org kat umh tu nk tgk tv...xdek maknenye...bl dh ade si abg ningning kat umah ni, korg lupekan je la apekejadah tv tu...wat2 xkenal je la tv tu...korg tgk je la, bgn2 tdo je trus cbuk ckp kat sume, "abg nk main game" heh! air liur basi ko pun penuh lg menepek kt pipi, pampers pun penuh lg ngan sekilo air kencing ko, xreti2 nk mndi dl?? ceh...hrm die nk amik pot...pndai la die wat muke gedik die, pujuk nk men game...ngade tul si abg ningning ni....xpsl2 meng free jah kat die, main game...tgk je la cara die men tu....gediks gile..main lumbe kete, ben10...tp mslhnye, terer plk tu die main...aku pn klh!! hmmm....itu la die bdk2 skrg...klu kite dulu2 duk excited main kawin2, msk2, bdk skrg plk main ngan bende2 teknologi....ye la, celik2 jah bijik mata die, tu la die y kenal....nk slhkn pn xleh...so, aku lntk je la si abg ningning tu...xyah dengki, xyah jeles, xyah bebulu (awww....sensitip!hehe) g jah sblh die, tekan '2 players'..dh, abis cite! hohohoho..

dh nk dkt tengahari ni! jap2 lg nk g amik mkcik kakak plk...tp mslhnye, mkcik kakak ni mcm smpi tlmbt....so, plan kene ubah....xleh g air tejun tengahari ni.....esok br leh g, sbb nk ckupkn korum...ok gak rasany...sbb xsyok plk klu g lmbt..bp jam sgt leh berkuak lentang la, labi la,kura2 la kat air tejun tu nnt...so, cnteeeekk la tu...maka! tengahari ni cume kene siap2 amik golok je la...kat tol gambang....si besday boy abg ningning nk ikut...mslhnye, ekau tu xmndi lg! hish abg ningning ni....aku pulas 'siput' tu kang, br tau.......huhuhu...suh mndi dr td, xnk....bl dgr org nk kuar, mule la menggedik nk itut...xbg ikut kang, die plk menggoda2 aku...hish! aku ni pantang digoda oleh insan bgelar 'jejaka' ni...i insan y lemah,tau...xrela digoda atau dipujuk rayu...kerna ku mudah tergoda..awwwwwwww....huhu...oleh sbb masa is 'time' [mcm budak matrik aku ckp..huhuhu...] aku pun cpt2 tangkap abg ningning dan.................


eeeeeyyyyaaaahhhh!! cmpak dlm tong...hahaha..br die xleh larik....bdk kenit ni plk punye tabi'i, mule2 jah benci amat kat air...bl dh jumpe air, korg tgk je la...gaya otomen la tu..jgn xtau...aku ni lyn je la...almaklum la, besday boy kan...bg can la...klu x, mau kene debik dh sebijik, aku lempang kat montot tu....huhuhuhu...


"k bang!! otomen dh meng lwn resaksa....abg kene betukar balik jd abg...gosok gigi, mndi..br dpt tenaga balik..."
pcaye la ckp aku, bl dh jg bdk2 ni, otometik korg akn jadi bapak penipu...huhuhu...mmg klu ikutkn bl bc buku2 psikologi ank2, kite kene explain pd bdk2 ttg ape y diorg tny...xplain dgn ayt y simple dan mudah nk dfahami...jgn tipu...pastu bcakap pun jgn ikut die y pelat tu...ni x, elok2 die sorg pelat, lama2 kite pn jd pelat gak...nak nye 1 umah melayan, xpasal2 1 rumah pelat! punye la penangan mlayan budak kecik..bkn seng...mcm tu la gak ngan abg ningning ni...kdg2 ape y die tny tu, xtjawab dek aku...malu wei...pensyaros xleh jwb soalan abg ningning!hahaha...btul x ckp aku, kdg2 ape y bdk2 kecik tny ni, xtjawab dek kite...dlm kes ni pn, sama la...tu y sedap jah aku cong si abg ningning ni....nk suh die mndi...hihihih...tp si abg ni, seng....curah je air kat die, mndi la die....hehehehehe..


dh siap mndi, lepak2 sat...tggu mkcik kakak msg, tnda die dh nk smpi tol...smtra tggu msg mkcik kakak tu, abg ningning tlh menghiburkn smua ahli keluarga dgn alunan merdu petikan gitarnya...tjuk lagu???hmmmm...ni tajuk lagu y die main...
"ku hancurkn lagu ini..."
"di sini menghiburkn, di sana membingitkn.."


mkcik kakak dh msg! yeayyyy...bdesup aku, adik ngan abg ningning melarikan kunci kete naza maklong..hahaha...saje nk jimatkn minyak kete aku...bijak x aku???hahahaha...smpi2 kat parking bwh, mata aku ngan adik prasan sesuatu..ya, sesuatu...kete aku xdek!!! cisss, rupe2nye bkn aku sorg jah y bijak nk jimatkn minyak kete aku, ade makhluk lain y bnama KHAIRY aka KHAJY (khairy + benjy) y lg pantasssssss amik kete aku wat g kuantan parade...cet! gelak aku....pdn muke aku!!hahahahaha......xpe la, jnji ade kete nk g amik mkcik kakak...ms smpi tol tu, mkcik kakak xdek lg....xsmpi lg la tu...smbil2 tggu mkcik, abg wat mcm2 aksi...dr seat dpn, smpi blkg..sume die xplore...lantak ko la, abg....asalk xkaco aku...huhu...


yeayyy...mkcik kakak dh smpi..hepi tul si abg ningning nmpk mkcik kakak die..asal nmpk je, xtrun lg, dh jerit2 pggil mkcik kakak die..hish!! wat malu i jah abg ningning ni....huhu...alih2 gelak besar aku bl si abg ningning kata..
"besar kete mkcik kakak..." keh3


tgk la, xmatured lgsing si mkcik kakak ni...contohi la ckit mkcik tie ni..very the matured gitu...huhu...dlm gmba ni, kete di'drive' 30km/j jah semata2 nk bwk 2 bdk senget ni melihat DONIA...huhuhuhuhu...
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to ":: episod besday abg ningning ::"

  1. onniye*occuke says:
    November 28, 2010 at 11:46 PM

    bdk x matured tu 2 org..hahaha

  2. Anonymous Says:
    March 21, 2011 at 10:16 PM

    mkcik kakak ni yang mana plak??haha..ramai sungguh family..